Barion Pixel
Megvan, kit támogat a DK Szegeden a 2024-es önkormányzati választásokon

Megvan, kit támogat a DK Szegeden a 2024-es önkormányzati választásokon

2023.03.29.

Megvan, kit támogat a DK Szegeden a 2024-es önkormányzati választásokon

 

Botka Lászlót támogatja a DK polgármester-jelöltként Szegeden – jelentette be Gyurcsány Ferenc Szegeden, a DK kihelyezett frakcióülésén. A DK elnöke elmondta, hogy a Demokratikus Koalíció egy éve hegemón pozícióban van az Orbánnal szemben álló világban, ezzel pedig a felelősség is az övék.

Botka László a legrégebb óta hivatalban lévő megyei jogú város polgármestereként kiválóan ismeri Szegedet, ezért a DK úgy döntött, őt támogatja a 2024-es önkormányzati választásokon. A DK elnöke szerint természetes, hogy korábban voltak nézeteltéresek, de ilyen minden kapcsolatban előfordul.

Gyurcsány Ferenc a sajtótájékoztatóján kitért az uniós pénzek helyzetére is. Tavaly ősszel megállapodott a magyar kormány az Európai Unióval egy sor olyan dologról, amelyet ha teljesítenek, megkapjuk az uniós pénzeket. A teljesítés határidejét március 31-re tűzték ki: mivel ez két nap múlva lejár, már látszik, hogy a kormány elbukott. Gyurcsány Ferenc szerint ennél hazafiatlanabb dolgot el sem lehet képzelni, minthogy ennyi pénztől fosztják meg a magyar lakosságot, miközben folyamatosan csökkenek a jövedelmek.

„Fontosabb a saját hatalmuk, mint a nemzet jóléte. Nem mi vagyunk a saját sorsunk rontója, hanem a kormányunk” – fogalmazott a DK elnöke. Hozzátette: a felelős nem más, mint maga Orbán Viktor.

Gyurcsány Ferenc szerint, ha a DK lenne kormányon, egy hónap alatt megállapodnának az Európai Unióval.

RSS
Kapcsolódó politikusok