Dr. Komáromi Zoltán: Elgurult a gyógyszer? Orbán Viktor tétlenül nézi a gyógyszerhiányt

2023.03.27.

Fokozódik a gyógyszerhiány Magyarországon: döbbenetesen sok, mintegy ezerötszáz-féle gyógyszert hiába keresnek a betegek a magyar patikákban az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet adatai szerint.

A Demokratikus Koalíció szerint a magyar betegek gyógyítását és kezelését veszélyezteti a hazai gyógyszerhiány, amit tétlenül néz az Orbán-kormány. Ráadásul az orbáni infláció miatt folyamatosan drágulnak a patikákban még elérhető gyógyszerek, ami egyre elviselhetetlenebb terhet jelent, főleg a tartós betegségben szenvedőknek, a gyermekes családoknak és a nyugdíjasoknak. Egy civilizált, európai országban nem engedhető meg, hogy a patikákban sorban álló betegek és hozzátartozóik ne jussanak hozzá alapvető gyógyszerekhez. Az Orbán-kormány azonban semmit sem tesz a gyógyszerdrágulás és a gyógyszerhiány ellen sem. Mára az Árnyékkormány maradt Magyarország egyetlen reménye arra, hogy elegendő és megfizethető gyógyszer legyen a magyar gyógyszertárakban.