Halálosan megfenyegették a DK ifjúsági szervezetének tagját a Szálasi-emlékhely lefújása miatt, rendőrségi feljelentést teszünk

2023.03.14.

Kivégzéssel és csonkítással fenyegették meg a Facebookon a DK ifjúsági szervezete, a Demokratikus Lendület aktivistáját, miután fekete festékkel fújta le a nyilas tömeggyilkos, Szálasi Ferenc emlékhelyét a Farkasréti temetőben. A tucatnyi neonáci fenyegetés miatt a DK feljelentést tesz a rendőrségen.

A Demokratikus Koalíció közösségének tagjai mindig és mindenkor kiállnak egymásért, ha egyikünket támadják, akkor mindannyiunkat támadják. Nem fogunk megijedni semmilyen gyáva fenyegetéstől, mert zéró toleranciát képviselünk az erőszakkal és a félelemkeltéssel szemben. A jövőben is minden törvényes eszközzel fel fogunk lépni a náci és nyilas tömeggyilkosok nyilvános kimosdatása, mentegetése, bűneik elhallgatása és relativizálása ellen. Közel egymillió magyar ember halt meg a második világháború és a holokauszt borzalmai során, így Magyarországon egyetlen neonáci vagy nyilas emlékműnek sincs helye.