Kocsis-Cake Olivio: Mészároshoz vagy Tiborczhoz köthető termőföldekről származhat a por, ami tömegszerencsétlenséget okozott az M1-es autópályán?

2023.03.14.

Ahogy telnek a napok, egyre több minden derül ki a tragikus M1-es autópályás baleset kapcsán. A Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő (MKIF) Zrt. szerint lokális porátfúvás okozhatta a balesetet, ami miatt hirtelen csökkenhettek a látási viszonyok, a mezőgazdasági szakértők, többek közt Ács Sándorné, az egykori Kishantosi Ökológiai Mintagazdaság vezetője szerint viszont a por valójában termőföld, ami kormányközeli emberek termőföldjeiről származhat.

Az Árnyékkormány szerint az országnak joga van tudni, hogy a tömegbalesetet okozó por honnan ered? Valóban Orbán Viktor oligarcháinak vagy vejének földjeiről származhat? Megfelelően kezelték azokat a termőföldeket? Teljes körű kivizsgálás kell, mert tudni akarjuk, hogy miért kellett egy embernek meghalnia, 39-nek pedig megsérülnie szombaton az M1-es autópályán. Az Árnyékkormány szerint azonnali vizsgálatra van szükség, hiszen azt sem tudjuk, hogy a porvihar kezdete után a Fidesz által megszállt Országos Mentőszolgálat, a Mészáros Lőrinc tulajdonában álló autópálya-üzemeltető cég vagy a rendőri vezetés hibázott-e az ügyben, amikor nem zárták le az M1-est!