Barion Pixel
Gyurcsány Ferenc: Jövő héten újabb átlépő politikus érkezik a DK-ba

Gyurcsány Ferenc: Jövő héten újabb átlépő politikus érkezik a DK-ba

2023.03.08.

Gyurcsány Ferenc: Jövő héten újabb átlépő politikus érkezik a DK-ba

Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke kedd este az Egyenes Beszéd vendége volt. A teljes adás visszanézhető a linkre kattintva: https://www.atv.hu/videok/20230307/sorra-igazolnak-at-az-ellenzeki-politikusok-a-dk-hoz

 

Elmondta, oka van annak, hogy az elmúlt években keveset szerepelt a médiában: szerinte elnökként az a feladata, hogy együtt tartsa a csapatot, és kijelölje a politikai irányt. A párttársai tökéletesen tudják képviselni a DK véleményét.

A személyét érintő támadásokról annyit mondott, hogy ő semmilyen közpolitikai feladatra nincsen jelölve, az árnyék-miniszterelnököt pedig Dobrev Klárának hívják. A frakcióvezetőségről majd akkor fog lemondani, ha úgy érzi, ettől jobb lesz a DK-nak – márpedig most nem ez a helyzet. Ő pártelnöknek jó, Dobrev pedig az ország következő miniszterelnökének.

„Klára azért nem alszik éjszaka, hogy ha csinálunk panelprogramot, akkor a keresleti sokk milyen inflációt okozna. Szakpolitikai részleteket tud, amivel működnie kéne az országnak”

– mondta.

Ráczné Földi Judit parlamenti képviselőségéről elmondta, ő azt becsületbeli ügynek tartja. Biztos benne, hogy Ráczné Földi Judit nem hibázott, és tisztességtelenül támadják őt a többi pártból. Szerinte az emberek fele ki sem bírta volna, amit ő kibírt. Gyurcsány Ferenc elmondta, a küzdelemben az új képviselő

„nemcsak a kollégája, hanem a barátja is lett.”

A nagy port kavart videó kapcsán elmesélte, már a frakcióülésen megbeszélték, hogy oda fog menni hozzá, és tüntetőleg hosszan át fogja ölelni. Mint mondta, két barát ölelkezett. Gyurcsány szerint ezzel az öleléssel azt is mutatni akarták, hogy a DK egy erős, összetartó közösség, ahol kiállnak egymásért.

A többi párt reakcióját csak úgy kommentálta, hogy közös listán indultak, vagyis amikor felvették Ráczné Földi Juditot a listára, akkor a többi párt is felvette.

„Ha valaki felmond egy szerződést, hogyan fogunk szerződést kötni vele legközelebb?”

– vetette fel a kérdést Gyurcsány Ferenc.

Végül Varga Ferenc mandátumára terelődött a szó. Gyurcsány Ferenc úgy fogalmazott, hogy amióta átlépegetnek képviselők, minden párt meg van sértődve, ha egy másik pártba lépnek át.

„Miért kell azért haragudni egy politikusra, hogy politikus akar maradni? Megtanulta a szakmát, sok küzdelmen van túl, érti is, becsülik is az emberek. Politikus akar maradni. Körülnéz, és azt mondja, ha politikus akarok maradni, és jó politikus vagyok, akkor ott tudok politikus maradni, ott meg nem.”

– mondta a DK elnöke.

Ahogy Varga Ferenc is, az összes átlépő politikus kiváló Gyurcsány szerint. Az elmúlt időben többeket is elutasítottak már, mert erkölcsileg vagy valamilyen más szempontból nem voltak kiválóak.

Jövő hétfőn újabb politikus fog érkezni a DK-ba, azonban erről az átlépő pártja még nem tud.

RSS
Kapcsolódó politikusok