Barion Pixel
Dr. Dávid Ferenc: Pápalátogatás előtt         

Dr. Dávid Ferenc: Pápalátogatás előtt         

2023.03.06.

Dr. Dávid Ferenc: Pápalátogatás előtt                                

 

A mai európai vezetők túlnyomórészt fiatalok és középkorúak, olyanok, akik soha nem éltek át bombázást, nem siratták meg elesett rokonaikat, a háború számukra csak egy elvont és esetlegesen nagyon is vonzó esemény. Mindig így megy ez. A nagy kataklizma izgalmas akciófilmmé finomodik a lelkekben két-három nemzedék alatt, a fotel kényelméből könnyű hősiesnek lenni. (…) A rengeteg felelős politikus közül csak kettő mond ellent a szirénhangoknak, Orbán Viktor és Ferenc pápa. Mindenki más megérezte a vérszagot, és veri a dobokat. Pedig a jelek olvashatók-láthatók, akinek szeme van, lássa, hogyan alakul a világ, öntik a pénzt a fegyvergyárakba, minden ország készül, megerősíti a védelmét és a támadási képességeit. Márpedig a fegyverek többségét nem azért gyártják, hogy ne használják őket, s a sok-sok milliárdos készlet ott rozsdásodjon a raktárakban.” (Sitkei Levente: „A töltény ára” – Magyar Nemzet)

A 27 uniós tagállam – plusz a nem EU, de NATO-tag Egyesült Királyság, Norvégia és Izland – közéleti vezetői között csak két komoly, a háborús helyzetet reálisan értékelő és a megoldást is ismerő személyiség van: a magyar kormányfő és az argentin születésű római pápa (ebben a sorrendben). 

Az első vonatkozásában (Orbán) nem ért meglepetés, hiszen köztudott, hogy miniszterelnökünk egy valóságos „békegalamb”, ahová ő elrepül, ott rögtön kiegyezés, partnerség és örök barátság születik. Így volt ez legutóbb is, mikor a felcsúti „békenagykövet” moszkvai látogatását követően Oroszország rövid időn belül halálos ölelésben részesítette Ukrajnát. Elég, ha mi tudjuk, hogy miniszterelnökünk egy finom lelkű lény, aki nem szereti a vérszagot és nem veri a harci dobokat, ellenben minden pénteken igét hirdet a rádióban és rendszeresen templomba is jár. A stratégiai nyugalom híve, évente több alkalommal – levél formájában – szeretetéről és megbecsüléséről biztosítja a nyugdíjasokat, ha már értékálló nyugdíjakat nem áll szándékában fizetni. Ezzel párhuzamosan beosztottja, Szalay-Bobrovniczky huszárkapitány (honvédelmi miniszter) állandóan elrettentő erejű hadsereg építéséről beszél, és rendületlenül „nyomatja” a fegyvergyártás fejlesztésének fontosságát, hiszen az üzletnek mindig mennie kell. Annyira fontos a magyar hadsereg gyors átalakítása, hogy először elbocsátják a 45 év feletti hivatásos katonákat, majd öt hét alatt alezredest faragnak a köztársasági elnök 49 éves férjéből.  Egyébként meg ömlik a pénz a fegyvergyárakba - állítja Sitkei bértollnok, de ez alól az Orbán Viktor által vezetett Magyarország sem kivétel, így aztán nem igazán sportszerű kritizálni a többiek fegyverkezését!

Ferenc pápával gondban vagyok. Orbán egyik legbizalmasabb barátja (B. Zsolt) 2016. augusztus 2-án – gondolom alapos mérlegelést követően – azt írta, hogy „a pápa vagy egy demens vénember, aki teljességgel alkalmatlan a pápai poszt betöltésére, vagy egy gazember.”  Azóta eltelt csaknem hét év, és én nem tudom, hogy milyen most Krisztus helytartójának szellemi állapota. (Bayerénél biztosan jobb). És arról sincs ismeretem, hogy a katolikus egyházfő elkövetett-e élete során bármilyen gazemberséget (itt most nem utalnék Bayerre, mert rá vonatkozó jelzőim nem lennének nyomdaképesek). Aztán ott van Bayer cimborája, az öreg köpönyegforgató (Bencsik András), aki 2021. június 8-án így értékelte a szentatya tevékenységét: „Ferenc pápa keresztényellenes magatartást tanúsít, amivel rendkívül súlyos kárt okoz a keresztény világnak.” A két zsoldos-zsurnaliszta aljas minősítése különösebben nem érdekelne, ha nem tudnám, hogy április 28–30. között Budapestre látogat Ferenc pápa. A hivatalos program szerint a Róma püspöke mindhárom nap a fővárosban marad: április 28 -án pénteken a Sándor-palota előtt köszöntik a pápát, aki ezután találkozik Orbán Viktorral és Novák Katalinnal. (Remélem, hogy Veres „ales” úr nem egyenruhában jelenik meg a fogadáson, és Orbán sem nyújt át tiszti keresztet Ferenc pápának.) Jó, ha tudják a vendéglátók, hogy Vatikán Állam nem fegyverkezik, a pápai testőrséget ellátó Svájci Gárda mindössze 86 fős. Nem terveznek Magyarország elleni támadást. A mini állam nem tagja sem az EU-nak, sem a NATO-nak, nincs Leopard harckocsija, a rendszeresített pénznem viszont az euró).

Kezdem érteni Sitkei Levente nemzetes bértollnok „elővágását”, amellyel feledtetnie kell a hírhedt Bayer-Bencsik duó korábbi undorító megnyilvánulását, és már most azt kell hirdetnie, hogy Ferenc pápa – persze csak Orbán után és árnyékában – felelős gondolkodású vezető és az emberi életek legnagyobb védelmezője. Ferenc pápa – átmenetileg – orbáni magasságokba emelhető, de ahogy repülőgépe elhagyja Magyarország légterét, a két idomított csahosról (B. und B.) azonnal levehető a szájkosár!

RSS
Kapcsolódó politikusok