Barion Pixel
1200 fős telt ház előtt hozta el Dobrev Klára a reményt Pécsre!

1200 fős telt ház előtt hozta el Dobrev Klára a reményt Pécsre!

2023.02.23.

1200 fős telt ház előtt hozta el Dobrev Klára a reményt Pécsre!

 

Több mint 1200 ember gyűlt össze február 21-én Pécsen az EXPO Centerben az Árnyékkormány országos nagyrendezvényén. Magyarország számos pontjáról érkeztek résztvevők a teltházas eseményre, amelyen pécsiek is szép számmal jelentek meg.

 

A rendezvényen részt vettek az Árnyékkormány tagjai, akik közül Dávid Ferenc gazdasági árnyékminiszter beszédet is tartott a magyar gazdaság aktuális problémáiról, valamint az Árnyékkormány által kínált megoldási javaslatokról. Felszólalt Kaltenbach Jenő volt ombudsman is, aki az Orbán-rendszerben leépített jogállamról fejtette ki álláspontját.

 

Ezután az Árnyékkormány vezetője, Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK európai parlamenti képviselője lépett a színpadra.

 

„A Demokratikus Koalíció az ellenzék legerősebb pártja az eszköz az Orbán-rendszer megdöntéséhez és az új európai Magyarország megteremtéséhez” – jelentette ki az árnyék-miniszterelnök, aki szerint nem lehet tétlenül várni az Orbán-kormány bukását. Beszédében arra szólította fel a rendezvény résztvevőit, hogy alakítsák meg az ellenállás kis szigeteit és mindenhol „nyissák ki a szájukat”. Vagyis mondják el mindenkinek az igazságot arról, hogy az Orbán-rendszer miatt nincs európai jólét, és miatta drágul minden, miatta nem működik az egészségügy, az oktatás.

 

„A tengernyi elégedetlenségből egységes erőt kell teremteni” – jelentette ki Dobrev Klára. Hozzátette: az 1,1 milliónyi támogatóval rendelkező DK nem cél, hanem az Orbán-rendszer megbuktatásának eszköze, mert a DK egy olyan kormányzóképes ellenzéki erő, amely visszaadhatja a magyarok ezeréves álmát, és elhozza az európai jólétet.

 

Az árnyék-miniszterelnök szerint az európai jólét egyet jelent a békével, a biztonsággal, a demokráciával és a mindennapok kiszámíthatóságával, és mindez akkor érhető el, ha van olyan erő, amellyel összefogva van remény.

 

„Ezért hoztuk létre az Árnyékkormányt és az a következő feladat, hogy minél többen legyünk” – fogalmazott Dobrev Klára, majd arra szólította fel a közönséget, hogy a saját körükben is beszéljenek az ország problémáiról, és mondják el ismerőseiknek, hogy van remény, van kormányzóképes erő.

 

Az árnyék-miniszterelnök a nemzetközi viszonyokra kitekintve elmondta, Magyarországnak a nemzetközi közösséggel együtt el kell elérnie, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök ne nyerhesse meg az Ukrajna ellen indított háborút. Dobrev Klára szerint nem külső tényezők, hanem a Fidesz kormánya jelenti a lehető legsúlyosabb veszélyt Magyarország békéjére azzal, ha miattuk az ország „újra a gonosz oldalára áll”.

 

Az árnyék-miniszterlenök szerint az ország sikerességéhez bérfelzárkóztatásra, a munkavállalók érdekeinek erős képviseletére, az oktatás és az egészségügy rendbetételére van szükség.

 

„Sikeres ország csak sikeres emberekből lesz. Magyarország legnagyobb értékét a benne élő emberek jelentik. Nem a multikkal kell stratégiai partnerségre lépni. Az itt élő emberekkel kell megállapodásra jutni, és nem a multik zsebébe kell lapátolni az állami pénzeket” – fogalmazott Dobrev Klára.

 

Az árnyék-miniszterelnök szerint a sikeres, európai Magyarország, az európai jólét előtt egyetlen nagy akadály van: Orbán Viktor rendszere.

 

„Éppen ezért két feladat áll előttünk: felkészülni a válságért felelős kormány bukására. És mindent megtenni annak érdekében, hogy ennek a nemzetvesztő politikának a bukása minél hamarabb bekövetkezzen” – tette hozzá.

 

Dobrev Klára leszögezte, elhozzák a reményt az elfeledett millióknak, és visszaadják az ország hitét abban, hogy „lehetünk még európai Magyarország és élhetünk még európai jólétben”.

 

„Minél többen választjátok az ellenállást, annál kézzelfoghatóbb közelségbe kerül az Európai Magyarország győzelme. Ha kell, megküzdünk az ördöggel is. Hát még az Orbán-rendszerrel! Győzni fogunk, győzni fogtok” – zárta beszédét az árnyék-miniszterelnök.

RSS
Kapcsolódó politikusok