Barion Pixel
Dr. Dávid Ferenc: Kérdezem: van még lejjebb?

Dr. Dávid Ferenc: Kérdezem: van még lejjebb?

2023.02.22.

Dr. Dávid Ferenc: Kérdezem: van még lejjebb?

Joe Biden amerikai elnök tegnap váratlanul Kijevbe érkezett. Olyannyira váratlanul, hogy minden bizonnyal magát az érintettet is alaposan meglephette saját érkezése a ki tudja, hová. (…) El lehet rajta nevetgélni, persze, csakhogy egy szügyig fölfegyverzett, a Föld minden szegletében katonákat állomásoztató, minden négyzetmétert kémműholdakkal pásztázó, egyre paranoiásabb, kókadtában is életveszélyes világbirodalom vezetőjéről van szó. Csöppet sem vicces, inkább vészjósló, hogy ennél az ide-oda botorkáló, összevissza hadováló bácsinál vannak az atomkódok. (…) Azért küldték tegnap parolázni az öregurat a pőre zongoristához, hogy a show-műsor, a háború mindenképpen folytatódjon. (Pilhál Tamás – Magyar Nemzet)

A legócskább, leghitványabb módját választotta Pilhál, hogy kifejezze nemtetszését az amerikai elnök kijevi útja miatt. Rossz stílusban és rossz időpontban is tette.

1. Míg Orbán Viktor az elmúlt hét szombatján a Várbazár biztonságában közönséges módon gúnyolódott az USA volt ügyvivőjén és jelenlegi nagykövetén, addig Biden elnök ellátogatott a háborús Ukrajna fővárosába. Reményt, hitet vitt a szabadságáért harcoló népnek, és további anyagi jellegű (pénz, fegyver) támogatásáról is biztosította őket.

2. Míg a valóban koros Biden Kijevben és Varsóban rendkívül fontos tárgyalást folytat a térség vezetőivel, addig a mindig fess Orbán a Karmelitában lapul. Kijevbe nem mer elutazni, a lengyel fővárosba pedig a politikailag teljesen súlytalan köztársasági elnököt küldi. A magyar kormányfőt szinte sehová se hívják: marad neki Üzbegisztán és Kazahsztán, valamint Erdogan barátsága. Orbán az európai színtéren lenullázódott, már a V4-ek sem osztanak neki lapot.

3. Míg Orbán február 18-án a május 1-től érvényes országos - és vármegyebérletről tartott nagy ívű előadást, addig az EU és a NATO vezetői szorosabb együttműködésről, és újabb szankciócsomag bevezetéséről tárgyaltak.

Pilhál szimplán és udvariatlanul „leöregurazza” az USA első számú emberét, és természetesen „belerúg” a szomszédos ország elnökébe is. Orbán állandóan Magyarország szuverenitásáról kajabál, Biden az USA függetlenségét soha nem hozza szóba. Pilhál küldöncként tartja számon Joe Biden-t, de arról nem beszél, hogy Orbán vajon kinek a kérésére/megbízására intézi az EU és a NATO elleni verbális támadásait? Bizony megfordult a fejemben, hogy a mi korosodó miniszterelnökünk (60 éves lesz májusban) a megbokrosodott orosz diktátor (70 éves volt nemrégen) parancsát teljesít. Az atomkódokkal egyébként nem az USA fenyegetőzik folyamatosan, hanem minden oroszok rettegett vezetője sokkolja a világot a nukleáris fegyverek bevetésének lehetőségével.

A legfelháborítóbb azonban mégis az, hogy a kormánypárti napilap bértollnoka show- műsornak nevezi a véres orosz-ukrán háborút. Orbán eddig csak odáig merészkedett, hogy szláv belharcnak minősítse a szomszédban zajló elkeseredett küzdelmet, de most a kabinet szócsöveként működő magyar nemzet (direkt kisbetűvel) szintet lépett: látványos – szórakoztató jellegű – műsornak tekinti a százezrek halálát hozó hosszú ütközetet.

Kérdezem: van még lejjebb?

RSS
Kapcsolódó politikusok