Barion Pixel
Arató Gergely: Csak az európai minimálbér bevezetése segíthet a magyar dolgozókon!

Arató Gergely: Csak az európai minimálbér bevezetése segíthet a magyar dolgozókon!

2023.02.08.

Arató Gergely: Csak az európai minimálbér bevezetése segíthet a magyar dolgozókon!

 

„Semmi sem bizonyítja jobban az orbáni kormányzás elmúlt 12 évének kudarcát, mint hogy az Európai Unió statisztikai hivatala szerint 19 évvel Magyarország uniós csatlakozása után a magyar minimálbér nagysága az utolsó előtti helyen áll az EU-ban, vagyis a korábban lesajnált Románia is megelőzte a hazánkat” – jelentette ki online sajtótájékoztatóján Arató Gergely, a Demokratikus Koalíció parlamenti frakcióvezető-helyettese és a kormányprogramért felelős árnyékminiszter.

„Az Árnyékkormány szerint csak az európai minimálbér bevezetése segíthet a magyar dolgozókon, mert a fizetések rohamosan értéktelenednek el az orbáni infláció, a történelmi élelmiszerdrágulás és a hétszeres rezsiemelés miatt. Mivel az Európai Parlament – Dobrev Klára munkája nyomán – már elfogadta a minden tagállamra, így Magyarországra is kötelező európai minimálbér-szabályozást, ezért a magyar kormányon a sor, hogy bevezesse. Orbán Viktor azonban el akarja gáncsolni az európai minimálbért, mert olcsó munkaerővel, a magyar dolgozók kizsigerelésével szolgálja ki a Magyarországon működő külföldi multicégeket. Ezért az Árnyékkormány Magyarország egyetlen reménye arra, hogy a magyarok munkája se érjen kevesebbet, mint más európaiaké” – fogalmazott a kormányprogramért felelős árnyékminiszter.

Arató Gergely szerint nem nevezhetjük másnak, mint az Orbán-kormány történelmi bűnének, tudatos rombolásának, hogy a 12 év alatt Magyarországra áramló uniós pénzekből is képtelenek voltak legalább felzárkóztatni a magyar gazdaságot a többi európai gazdasághoz. Az uniós pénzeket ehelyett inkább zsebre tették a fideszes milliárdosok, a magyar dolgozók fizetése pedig balkáni színvonalon rekedt.

RSS
Kapcsolódó politikusok