Dr. Dávid Ferenc: Újra rekordokat döntöget az infláció – Az Árnyékkormány tudja, hogyan szorítsa vissza a drágulást

2023.02.06.

A G7 mérései szerint januárban újra szárnyra kapott az infláció, és új rekordokat döntöget; különösen a kenyér és a zöldség-gyümölcs ára szállt el az egekbe. Az orbáni infláció egyre nagyobb terheket ró a családokra, egy év alatt majdnem kétszeresére nőtt egy átlagos bevásárlás ára, miközben a fizetések gyakorlatilag semmit nem emelkedtek.

A Demokratikus Koalíció szerint az Európában egyedülálló drágulás kizárólag Orbán Viktor hibája. Az Orbán-kormány családbarátnak nevezi magát, de közben csapások után csapásokkal sújtja a családokat. Nem elég, hogy a családi pótlék 12 éve nem emelkedett, nem elég, hogy a fizetések és a nyugdíjak alig nőnek, még az orbáni inflációt és a hétszeres rezsiemelést is fizetniük kell az embereknek. Az Árnyékkormány tudja, hogyan kell megfékezni a rekordmértékű élelmiszerdrágulást: erősíteni kell a forintot, meg kell állapodni az Európai Unióval, meg kell fékezni a korrupciót és ki kell tűzni egy céldátumot az euró bevezetésére. Csak így van esélyünk újra normális életet élni: ezért az Árnyékkormány Magyarország egyetlen reménye, hogy megfizethető legyen a bevásárlás.

Dávid Ferenc
A DK országgyűlési képviselője, a Gazdasági Bizottság alelnöke