Barion Pixel
Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök bemutatta az új környezetvédelmi árnyékkormánybiztost, Kocsis-Cake Olivio-t

Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök bemutatta az új környezetvédelmi árnyékkormánybiztost, Kocsis-Cake Olivio-t

2023.01.25.

Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök bemutatta az új környezetvédelmi árnyékkormánybiztost, Kocsis-Cake Olivio-t

 

Közös sajtótájékoztatón mutatta be Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök és Dr. Oláh Lajos környezetvédelmi és klímaügyi árnyékminiszter Kocsis-Cake Olivio-t, a Demokratikus Koalíció közösségének új tagját, aki az Árnyékkormány környezetvédelmi ügyekkel foglalkozó árnyékkormánybiztosaként kezdi meg munkáját.

„Amikor tavaly ősszel felállítottuk a magyar történelem első árnyékkormányát, akkor elmondtam, hogy a világ bármely kormányához hasonlóan az Árnyékkormány névsora sem végleges. Nem is lehet az, hiszen mindig lesznek olyan új kihívások és új feladatok egy kormány előtt, amelyek megoldásához új tudásra és új emberekre van szüksége. Mivel az Árnyékkormány a kormányzásra való felkészülés terepe, ez a mi esetünkben sem lehet másképp, főleg a kormányzás egy olyan területén, amely az elmúlt 12 évben az Orbán-kormányban érdemben nem is létezett. Ez a környezet- és klímavédelem ügye” – fogalmazott Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök.

Dobrev Klára egyúttal azt is bejelentette, hogy Dr. Oláh Lajos környezetvédelmi és klímaügyi árnyékminiszter feladatkörei is bővülnek, akire a jövőben környezetvédelmi, klímaügyi és innovációs árnyékminiszterként számít az árnyék-miniszterelnök. Az árnyékminiszter eddigi feladatai mellett az innovációért és tudománypolitikáért, valamint a mesterséges intelligenciáért és a robotizációért is felelni fog.

Dobrev Klára hozzátette, ahogy mindenki másnak az Árnyékkormányban, úgy Kocsis-Cake Olivionak is három dolgot ígért a felkérésekor: munkát, munkát és még több munkát.

Ezután Dr. Oláh Lajos környezetvédelmi, klímaügyi és innovációs árnyékminiszter vette át a szót, aki elmondta: amikor azt mondjuk, hogy az Árnyékkormány Magyarország utolsó reménye arra, hogy magunk mögött hagyhassuk az elmúlt 12 év orbáni ámokfutásának romjait, akkor ez azt is jelenti, hogy a tudásunk legjavát kell nyújtanunk és törekednünk kell arra, hogy minden egyes nappal felkészültebbek legyünk a kormányzásra.

„Az elmúlt 12 évben az Orbán-kormány tudatosan, előre megfontolt szándékkal építette le a környezetvédelmet, hogy természetkárosító presztízsberuházások sorát bízhassa fideszes oligarchákra. Meg akarják szerezni a tavainkat a Balatontól a Velencei tóig, be akarják építeni a tópartokat, természetvédelmi területekre akarnak szállodákat építeni, miközben minden lehetséges eszközzel akadályozzák a megújuló energiák terjedését is. Ezen a területen tehát rengeteg kormányzati feladat vár ránk, Kocsis-Cake Olivio tudására és tapasztalatára pedig mind a klímapolitika, mind a környezetvédelem, a természetvédelem, az erdőgazdálkodás, a vízgazdálkodás és a hulladékgazdálkodás terén is számítunk” – jelentette ki Dr. Oláh Lajos környezetvédelmi, klímaügyi és innovációs árnyékminiszter.

Kocsis-Cake Olivio környezetvédelmi ügyekkel foglalkozó árnyékkormánybiztos ezután megköszönte Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök felkérését. Kijelentette, hogy nagy megtiszteltetés számára, hogy részt vehet az Árnyékkormány munkájában, hiszen egy politikus számára nincs nemesebb feladat annál, mint hogy jobbá, zöldebbé és fenntarthatóbbá tegye a saját hazáját.

„Én a legjobb tudásom szerint fogok dolgozni azért, hogy egy olyan európai Magyarország legyünk, amelynek fontos a klímavédelem, amelynek fontos a fenntarthatóság és amely megőrzi legnagyobb természeti kincseit a jövőnek. Ez nem csak európaiság, ez hazafiság is, hiszen kötelességünk vigyázni arra, amit az előttünk lévő generációktól örököltünk. Ezért dolgoztam eddig is, tőlem hangzott el elsőként a magyar parlamentben, hogy a balatoni beépítések tönkre fogják tenni kedvenc tavunkat. Civilekkel és helyi patriótákkal közösen számos természetromboló beruházást sikerült megakadályozni. Ez a munka folytatódik, és ígérem, hogy meg fogok felelni az Árnyékkormány elvárásainak” – fogalmazott a környezetvédelmi ügyekkel foglalkozó árnyékkormánybiztos.

RSS