Árnyékkormány: Orbán a parlamentben folytatja a költségvetési színjátékot, a magyar gazdaság pedig ugrik egyet a sötétbe

2022.12.29.

Újabb gazdasági vereségét ismerte be a Magyarországot megélhetési válságba taszító Orbán-kormány. Idén decemberben Orbán még Ceaușescu diktatúráját is felülmúlta azzal, hogy az Országgyűlés beleegyezése nélkül, rendelettel módosította a jövő évi költségvetést. Most viszont a világon példátlan módon, utólag akarják jóváhagyatni a parlamenttel jövő januárban Orbán egyszemélyi döntését arról, hogy mire költik a magyar emberek pénzét, tehát stadionokra vagy inkább kórházakra és iskolákra fordítják a magyarok adóit.

Az Árnyékkormány szerint Orbán Viktor csak színjátékra készül az Országgyűlésben jövő januárban, hiszen a 2023-as költségvetést megváltoztató rendelet már január 1-jén hatályba lép. A színjátékra pedig azért van szüksége, mert az orbáni infláció, a tönkretett forint és a kormány kapkodása miatt kialakult válság már előre szétzúzta a Fidesz által megszavazott, komolytalan és hibás jövő évi költségvetést. Pedig az Árnyékkormány már idén novemberben parlamenti határozatot kezdeményezett, hogy egy új, hiteles költségvetést alkosson az Országgyűlés, de az Orbán-kormány inkább ugrott egyet a sötétbe és nem volt hajlandó letérni az egyre súlyosabb gazdasági válságba vezető útról. Emiatt az Árnyékkormány Magyarország egyetlen reménye arra, hogy a magyar emberek adóit törvényesen és hasznosan költsék el, és megállítsuk a fojtogató válságot.

Bodnár Zoltán
Árnyék-pénzügyminiszter