Barion Pixel
El a kezekkel Varju Lászlótól! Megvédjük a Fidesz-kormány aljas lejárató kampányától!

El a kezekkel Varju Lászlótól! Megvédjük a Fidesz-kormány aljas lejárató kampányától!

2022.12.10.

El a kezekkel Varju Lászlótól! Megvédjük a Fidesz-kormány aljas lejárató kampányától!

 

Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök sajtótájékoztatón állt ki Varju László mellett, miután az árnyékminisztert már a Matolcsy György nyilatkozatáról és az emberek bankban őrzött pénzéről szóló sajtótájékoztatója megtartása előtt büntetőeljárással fenyegette a Fidesz.

 

Az árnyék-miniszterelnök arra emlékeztetett, hogy tegnap délelőtt Varju László árnyékminiszter sajtótájékoztatót tartott, melyben Matolcsy György jegybankelnök hét elején elmondott szavaival kapcsolatban arra kérte az Orbán-kormányt: tegye világossá, hogy a jelenlegi válságos helyzetben sem kíván hozzányúlni az emberek bankban őrzött megtakarításaihoz. „A Fidesz a helyzet tisztázása helyett már a sajtótájékoztató meghirdetésére is fenyegetéssel reagált, mely szerint a kormánytöbbség el fogja venni Varju Lászlótól a parlamenti tisztségeit, büntetőeljárás fog indulni ellene. Sőt a délután folyamán feljelentést tett ellene az a jegybank is, amelynek az elnökének a nyilatkozatáról szólt Varju László sajtótájékoztatója” – fogalmazott a DK EP-képviselője.

 

Dobrev Klára szerint erre csak egyetlen dolgot lehet mondani: el a kezekkel Varju Lászlótól! „Visszautasítunk minden kormányzati fenyegetést, sem az Árnyékkormányt, sem a Demokratikus Koalíciót nem lehet megfélemlíteni vagy elhallgattatni. Aki az Árnyékkormány vagy a DK valamely tagjával kerül szembe, az mindannyiunkkal kerül szembe, ennek minden következményével együtt” – jelentette ki az árnyék-miniszterelnök, hozzátéve: ebben a helyzetben nem fenyegetőzni kell, hanem tisztázni, hogy a kormány egyetért-e Matolcsy Györggyel vagy sem, és hozzá akar-e nyúlni a lakossági megtakarításokhoz vagy sem. „Nem az Árnyékkormányt kell fenyegetni, nem a sajtót kell fenyegetni, hanem elmondani az igazságot. Fenyegetés helyett a kormányfő határozott és egyértelmű mondatokban nyugtasson meg mindenkit: nem kívánnak hozzányúlni a lakossági megtakarításokhoz” – javasolta Dobrev Klára, elismételve: „minket nem abból a fából faragtak, hogy a fenyegetésre csendben maradjunk, épp ellenkezőleg: sokat fogunk még erről az ügyről beszélni, ha a Fidesz magyarázat és tisztázás helyett fenyegetőzni fog” – zárta sajtótájékoztatóját az árnyék-miniszterelnök.

RSS
Kapcsolódó politikusok