Barion Pixel
Molnár Csaba: Matolcsy beismerte, hogy Orbán tehet a megélhetési válságról, és hogy Orbán hazudott a magyaroknak

Molnár Csaba: Matolcsy beismerte, hogy Orbán tehet a megélhetési válságról, és hogy Orbán hazudott a magyaroknak

2022.12.06.

Molnár Csaba: Matolcsy beismerte, hogy Orbán tehet a megélhetési válságról, és hogy Orbán hazudott a magyaroknak

 

„Matolcsy György jegybankelnök a tegnapi napon történelmi beismeréssel fordult az ország felé” — kezdte keddi sajtótájékoztatóját Dr. Molnár Csaba árnyék-kancelláriaminiszter, aki felidézte: a fideszes elit legbefolyásosabb gazdasági embere hétfőn az Országgyűlés Gazdasági Bizottsága előtt szó szerint azt mondta a megélhetési válságról, hogy „saját döntéseink miatt vagyunk bajban” – így utalva az Orbán-kormány 12 éve tartó politikájára.

 

Az árnyék-kancelláriaminiszter szerint Matolcsy azt is beismerte, hogy „az infláció nem szankciós vagy háborús”. Vagyis az Árnyékkormány helyesen fogalmazott, amikor azt mondta, hogy orbáni inflációval állunk szemben.

 

„A jegybankelnök tehát két dolgot állít: egyrészt azt, hogy az Orbán-kormány a felelős a megélhetési válságért, másrészt azt, hogy Orbán Viktor hónapok óta hazudik az országnak a válság okairól” — tette hozzá Molnár Csaba.

 

Az árnyék-kancelláriaminiszter leszögezte, hogy „az Árnyékkormány szerint Matolcsy György beismerte, hogy az elmúlt 12 év vezetett az orbáni inflációhoz és a megélhetési válsághoz; azért megfizethetetlen a rezsi, azért van történelmi élelmiszerdrágulás, mert Orbán Viktor nem tud kormányozni”.

 

Molnár Csaba szerint a szokatlanul nyílt beismerésből úgy tűnik, hogy a megélhetési és gazdasági válságot egy kormányválság fogja követni, vagyis az Orbán-rendszer repedezni kezdett a saját maga által előidézett válság miatt.

 

„Pontosan az történik, amire számítottunk, és amiért felállítottuk az Árnyékkormányt. Azért készülünk a kormányzásra, mert egyre inkább úgy tűnik, hogy az Árnyékkormány Magyarország egyetlen reménye, ha kiutat akar találni a válságból. Ezzel a kormánnyal és az egymásra mutogató fideszesekkel ez nem fog sikerülni” — fogalmazott az árnyék-kancelláriaminiszter.

 

Molnár Csaba ezután idézte Matolcsy György szavait, aki azt is kijelentette hétfőn a parlamenti bizottság előtt, hogy Magyarország „a világ negyedik-ötödik legsérülékenyebb országa”, és hogy „2010 után nem hoztuk meg a jó döntéseket, 2021 után viszont rossz döntéseket hozott a kormány”. Az árnyék-kancelláriaminiszter szerint ez annak a beismerése, hogy a jelenlegi megélhetési válság az Orbán-rendszer egyenes következménye, az elmúlt 12 év vezetett az orbáni inflációhoz, a rezsiemeléshez és az élelmiszerdráguláshoz.

 

„Ha egy jegybankelnök ennyire menekül a magyar gazdaságot megtestesítő hajóról, akkor az a hajó egészen biztosan el fog süllyedni” — tette hozzá Molnár Csaba.

RSS
Kapcsolódó politikusok