Barion Pixel
A DK tiltakozik a szakrendelők államosítása ellen - A kispesti szakrendelő a kispestieké!

A DK tiltakozik a szakrendelők államosítása ellen - A kispesti szakrendelő a kispestieké!

2022.12.04.

A DK tiltakozik a szakrendelők államosítása ellen - A kispesti szakrendelő a kispestieké!

 

Arató Gergely, a DK kispesti országgyűlési képviselője és Ternyák András, a DK kispesti szervezője közös sajtótájékoztatón tiltakozott az ellen, hogy a kormány el akarja venni a kerületektől a szakrendelőket, így a kispestit is.

Arató Gergely felidézte: az elmúlt héten 18 órán át vitatkoztak a Parlamentben az egészségügyi törvény módosítása kapcsán, követelték, hogy mondja ki a kormány, mi a szándéka a szakrendelőkkel, de a kormány most is terelt és nem mondott igazat. "Nem voltak hajlandóak 18 órán keresztül kimondani azt, hogy nem veszik el a szakrendelőket. A szándék egyértelmű, most felmérik, és a következő év folyamán el akarják venni a szakrendelőket, ezzel veszélyeztetve a kispestiek egészségét és gyógyulását" - fogalmazott a DK országgyűlési képviselője.

Ternyák András elmondta: a kispesti önkormányzat az elmúlt években közel két milliárd forintot fordított a kerületi egészségügyi ellátásra, ami a kispestiek javát szolgálta. "Ezt akarják berakni egy nagy közösbe, ahol a legnagyobb károsultak a kispesti polgárok lesznek" - jelentette ki a DK kispesti szervezője.

Arató Gergely hozzátette: láttuk az iskolák esetében, hogy mit jelent az államosítás, romló színvonalat, létszámhiányt, lepusztuló épületeket. "Nem hagyjuk, hogy ez történjen az egészségüggyel is, a Demokratikus Koalíció ezért mindent elkövet, hogy ne vegyék el a kispestiektől a szakrendelőt. Aláírásokat gyűjtünk, tiltakozunk, küzdünk, mert elfogadhatatlan, hogy a kispestiek egészsége az őrült kormányzati megszorítások áldozatává váljon” – zárta sajtótájékoztatóját a DK képviselője.

RSS
Kapcsolódó politikusok