Varju Lászó: Országossá vált az üzemanyaghiány a benzinkutaknál

2022.11.28.

Varju Lászó: Országossá vált az üzemanyaghiány a benzinkutaknál

Varju László, a DK országgyűlési képviselője sajtótájékoztatón hívta fel a figyelmet arra, hogy súlyos következményekkel járt az orbáni politika, 2022. novemberében országos üzemanyaghiány alakult ki Magyarországon.

A DK alelnöke szerint mára nemcsak kistelepülések, nemcsak vidéki városok vonzáskörzete érintett, hanem akár a Főváros is, és nemcsak a kis kutakról hiányozhat a benzin és a gázolaj, hanem gyakorlatilag bármely kútról. „Ezt személyesen is tapasztaltam, amikor tegnap Budapesten szerettem volna tankolni, ez 6., ismétlem, hatodik próbálkozásra sikerült, 5 benzinkútnál mondták azt, hogy jelenleg nincs üzemanyaguk. Ha ez van Budapesten, akkor ez van az ország azon részein is, ahol kilométereket kell autóznunk egy másik benzinkútért abban a reményben, hogy ott már tudunk tankolni” – fogalmazott Varju László.

„A Demokratikus Koalíció szerint az Orbán-kormány alkalmatlansága és kormányzásképtelensége mára az ország működését veszélyezteti. Emberek nem fognak tudni eljutni a munkahelyükre, gyerekek nem fognak eljutni az óvodába vagy iskolába, áruk nem fognak eljutni a boltokba, mentők nem fognak eljutni a következő beteghez, ha nem tudnak tankolni. Orbán Viktor 12 év alatt nemcsak egy megélhetési válságba sodorta a hazánkat, hanem azt kockáztatja, hogy teljesen leállhat a magyar gazdaság és az egész ország. A DK szerint minden nappal, amíg Orbán Viktor a miniszterelnök, egyre közelebb fogunk kerülni az összeomláshoz” – jelentette ki a DK képviselője.

Varju hozzátette: az üzemanyaghiány teljesen ismeretlen fogalom az egész Európai Unióban. „Nincs köze se a háborúhoz, se a szankciókhoz, ehhez egyedül az Orbán-kormány gazdaságpolitikájához van köze. Tönkretették a forintot, megfizethetetlenné tették az élelmiszereket és az üzemanyagot, mostanra pedig csak azt sikerült elérniük, hogy már drágán sem fogunk tudni tankolni vagy bizonyos élelmiszereket venni. Orbán Viktor hiánygazdaságot csinált Magyarországból, ez pedig az eddig megszokott életünk és a magyar gazdaság összeomlásával fenyeget” – figyelmeztetett a DK alelnöke, elismételve, hogy az Orbán-kormány alkalmatlansága és kormányzásképtelensége mára az ország működését veszélyezteti.