Árnyékkormány: Rendőrőrsök bezárásával veszélyezteti az emberek biztonságát a rezsiválságot okozó Orbán-kormány – Az Árnyékkormány szerint nem szabad felszámolni a rendőri jelenlétet a kistelepüléseken

2022.11.26.

Már a magyar emberek biztonságát veszélyezteti az Orbán-kormány által okozott rezsiválság: összesen 129 rendőrségi objektumot zártak be, 112-t  „ideiglenesen", 17 épületet pedig véglegesen, mert nem tudják kifizetni az épületek fűtési- és áramszámláit. Így rendőrőrs nélkül maradt számos település, pedig a Független Rendőrszakszervezet szerint ezeken a helyeken szükség volt a rendőri jelenlétre.

Az Árnyékkormány szerint a magyar emberek személyes és vagyoni biztonságát veszélyezteti az Orbán-kormány azzal, hogy rendőrőrsöket zár be és magára hagyja a kistelepülésen élőket. Nem bezárásokra, hanem sürgős kormányzati beavatkozásra van szükség a rendőrség rezsiszámláinak kifizetéséhez, mert biztosítani kell a rendőri jelenlétet minden magyar településen. Nem engedhető meg, hogy a Belügyminisztérium rendőrségi objektumokat zárjon be, ezzel veszélyeztetve az emberek biztonságát, valamint a rendőri állomány érintett tagjait arra kényszerítse, hogy több órát ingázni kényszerüljenek a családjuk és a szolgálati helyük között. Egy olyan hivatás esetén, ahol minden perc számít a felderítésben, elfogadhatatlan, hogy most akár több órát is várni kell majd a rendőri intézkedésre, ez pedig egyértelműen a rendőri felderítő munka rovására fog menni.

Felháborító, hogy az emberek adóiból fenntartott kormányzat magára hagyja az országot egy súlyos válság kellős közepén!

Mustó Géza
Árnyék-belügyminiszter