Dr. Bősz Anett: Orbán Viktor a közvilágítás-rendelettel is a Főváros bedöntésén munkálkodik

2022.11.10.

Éjjel jelent meg az a kormányrendelet, ami alapján a jövőben a fővárosi közvilágítás működtetéséről már nem a Fővárosi Önkormányzat, hanem a kerületek fognak dönteni, de a számlát továbbra is a Főváros állja majd. Mostantól tehát előállhat az a helyzet, hogy ha egy kerületi polgármester, például Szentgyörgyvölgyi Péter V. kerületi fideszes polgármester úgy dönt, hogy a rezsiválság közepén felelőtlenül milliárdokért rendeli meg a közvilágítást az V. kerületben, akkor ezt úgy teheti meg, hogy a számlát közben végül a Fővárosnak kell majd kifizetnie.

A Demokratikus Koalíció szerint Orbán Viktor a közvilágítás-rendelettel is a Főváros bedöntésén munkálkodik. A miniszterelnök most sem azzal van elfoglalva, hogy 12 év alatt milyen helyzetbe sodorta hazánkat, és hogy hogyan lehetne segíteni az embereknek a megélhetési válságban, hanem azzal, hogy hogyan lehetne még több hatalomra szert tenni. A kormány célja egyértelmű: bármi áron bedönteni a Fővárost és csődbe vinni Budapestet – ezt szolgálja az éjjel megjelent közvilágítás-rendelet is.

Dr. Bősz Anett
A DK humán területekért felelős főpolgármester-helyettese