Barion Pixel
Varju László: Újabb adat bizonyítja, hogy az Orbán-kormány okozott rezsiválságot Magyarországon

Varju László: Újabb adat bizonyítja, hogy az Orbán-kormány okozott rezsiválságot Magyarországon

2022.11.09.

Varju László: Újabb adat bizonyítja, hogy az Orbán-kormány okozott rezsiválságot Magyarországon

 

Varju László energia-és rezsiügyi árnyékminiszter sajtótájékoztatón hívta fel a figyelmet egy tegnapi kimutatásra, miszerint Magyarországon a legdrágább az áram az egész Európai Unióban. A DK politikusa szerint ez egy újabb bizonyítéka annak, hogy az Orbán-kormány okozta a rezsiválságot Magyarországon.

 

A DK országgyűlési képviselője pár példát idézett fel a tegnap megjelent adatokból: egy megawattórányi áram a cseheknél 113 euróba, Németországban 74 euróba, Magyarországon viszont 229 euróba kerül, tehát a német áramár háromszorosába. „Az adatokból világosan látszik, hogy sem a háború, sem a szankciók nem okoztak jelentős energiaválságot Európában, Magyarország azonban kilóg a sorból, méghozzá az Orbán-kormány brutális, hétszeres rezsiemelése miatt” – fogalmazott a politikus.

 

Varju László szerint újabb adat bizonyítja, hogy az Orbán-kormány okozott rezsiválságot Magyarországon. „Hiába van mélyponton a gáz világpiaci ára, a magyarok hétszeres gázárat fizetnek, és hiába olcsó a villamosenergia a legtöbb nyugat-európai országban, Magyarországon ez is elképesztő összegekbe kerül. Az Árnyékkormány szerint a Fidesz 12 éven át folytatott energiapolitikája és a hétszeres rezsiemelés a rezsiválság oka, a kormányzati rezsiemelést egyszerűen vissza kellene vonni. Ezt a megélhetési válságot Orbán Viktor okozta, és ma ő a legfőbb akadálya annak, hogy kilábaljunk a jelenlegi helyzetből” – jelentette ki az árnyékminiszter.

 

A képviselő közölte: lassan nincs olyan mutatója a megélhetésnek, amelyben nem Magyarország a negatív rekorder 12 évnyi Orbán-rendszer után. „A fizetéseink és nyugdíjaink a legalacsonyabbak között vannak az egész EU-ban, az energiáért és az élelmiszerekért mégis mi fizetünk a legtöbbet. A lesajnált Nyugaton nem is értik, hogy miről beszél a magyar miniszterelnök, amikor a háborút és a szankciókat tartja a megélhetési válság okának, mivel ott nincs megélhetési válság, csak Magyarországon” – tette hozzá Varju László, elismételve: a tegnapi adatok is bizonyítják, hogy a Fidesz 12 éven át folytatott energiapolitikája és a hétszeres rezsiemelés a rezsiválság oka, a kormányzati rezsiemelést pedig egyszerűen vissza kellene vonni. „Ezt a megélhetési válságot Orbán Viktor okozta, és ma ő a legfőbb akadálya annak, hogy kilábaljunk a jelenlegi helyzetből” – zárta sajtótájékoztatóját az energia-és rezsiügyi árnyékminiszter.

RSS
Kapcsolódó politikusok