Az Árnyékkormány reagálása a miniszterelnök rádióinterjújára: Orbán hazudott a szankciókról, a gáztározók állapotáról és az élelmiszerdrágulás okáról is

2022.10.28.

Ember legyen a talpán, aki talál egy igaz szót a miniszterelnök ma reggeli, Kossuth Rádiónak adott interjújában. Orbán Viktor azt állította, hogy nálunk tele vannak a gáztározók, de másnak ez a szankciók miatt nem sikerült, valamint, hogy a szankciók felelnek az inflációért is.

Ezzel szemben az igazság a következő:

• A gáztározók átlagos töltöttségi szintje az EU-ban 92%-os, a magyar töltöttségi szint 79%. Éppen a magyar gáztározók töltöttsége marad el az európai tározókétól.
  • A magyar élelmiszerek árai a tönkretett forint és az orbáni infláció miatt szaladtak el. Nem véletlen, hogy sehol az EU-ban nem drágultak akkorát az élelmiszerek, mint Magyarországon, ez magyar sajátosság, amit Orbán Viktornak „köszönhetünk”.

Az Árnyékkormány szerint Orbán Viktornak az általa is megszavazott szankciók az utolsó reménye, hogy másra hárítsa a felelősséget, ellenkező esetben be kellene ismernie: az elmúlt 12 év és az Orbán-rendszer tette tönkre Magyarországot, Orbán Viktor miatt van megélhetési válság. A rádióinterjú csak megerősíti: nem Orbán Viktorral fogunk kikerülni az általa okozott válságból, ezért van szükség az Árnyékkormányra.

Dr. Molnár Csaba
Árnyék-kancelláriaminiszter