Sajtótájékoztató: Online petíciót indítunk “Több tiszteletet a magyar nőknek!” címmel

2015.07.27.
vadai_20140418Az elmúlt években sorozatossá vált, hogy a Fidesz vezető politikusai lekezelően, másodrangú félként beszélnek a nőkről. Legutóbb Németh Zsolt, a Külügyi Bizottság fideszes elnöke viccelődött azzal, hogy az asszony nem ember, az elmúlt években azonban ennél sokkal borzasztóbb példái is voltak már a nők lenézésének és a nők elleni erőszak bagatellizálásának. Előbbire Varga István szolgáltatott példát, amikor arról beszélt, hogy ha a nők szülnének 4-5 gyereket, akkor fel sem merülhetne a családon belüli erőszak, utóbbira a felesége arc- és orrcsontját eltörő “vak komondoros” Balogh József. A DK szerint elfogadhatatlan, hogy miközben Németország kancellárja lehet nő, amerikai elnökjelölt is lehet nő, addig hazánkban a Fidesz vezető politikusai valamiféle gyerekcsináló konyhagépként beszélnek a nőkről, akiknek a főzés, a házimunka és a gyerekszülés az elrendelt feladatuk. Arra kérem jobboldali nőtársaimat, - többek között - Hoffmann Rózsát, Dunai Mónikát, Schmidt Máriát, Handó Tündét, Pelczné Gáll Ildikót, Herczegh Anitát, Rogán Cecíliát, Vajna Tímeát és Lévai Anikót, hogy ők se maradjanak csendben, ha a jobboldal alárendelt eszközként beszél a nőkről. A DK a következő napokban elindít egy online petíciót “Több tiszteletet a magyar nőknek!” címmel. Kérünk mindenkit, hogy pártoktól függetlenül csatlakozzon, ítéljük el együtt a nőket lenéző, tiszteletlen megszólalásokat.

Vadai Ágnes alelnök Demokratikus Koalíció