Sajtótájékoztató: A miniszterelnök "vak és süket" az ország problémáira

2015.07.25.
Gréczy ZsoltA Demokratikus Koalíció (DK) szerint Orbán Viktor miniszterelnök "vak és süket" Magyarország valós problémáira, illetve Tusnádfürdőn elmondott beszédével Magyarország kilenctizedét kiiktatta a nemzetből. Gréczy Zsolt, az ellenzéki párt szóvivője szombaton Budapesten, a Hősök terén tartott sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: amit ma Orbán Viktor előadott, "őrült beszéd", és nincs is benne rendszer. Hozzátette: "Orbán Viktor egy ügyű lett", mert csak egy ügyről beszélt, a bevándorlásról, és úgy látszik, hogy vak és süket Magyarország problémáira. Ha valóban Magyarország érdekelné a miniszterelnököt és nem az, hogy az adófizetők pénzén ő és barátai meggazdagodjanak, arról kellett volna beszélnie, hogyan állítja meg a magyar fiatalok több százezres elvándorlását - közölte a DK szóvivője. Gréczy Zsolt szerint a miniszterelnök arra is jogot formált, hogy megmondja, ki a magyar. Aki vele nem ért egyet, az nem magyar - közölte a DK-s szóvivő. Kifejtette: "a nemzeti konzultációnak nevezett hazugságra" kiküldött nyolcmillió kérdőívből egymilliót küldtek vissza, nyilván ezt az egymillió embert tekinti magyarnak. Gréczy Zsolt szerint Orbán Viktor Magyarország kilenctizedét "laza mozdulattal kiiktatta a nemzetből". Amit Orbán Viktor mondott, minden demokrata és normális ember számára vállalhatatlan, és demokraták széles összefogására lesz ahhoz szükség, hogy az ország végre megszabaduljon ettől "a rettenetesen gonosz embertől" - hangoztatta Gréczy Zsolt. (MTI)