Sajtótájékoztató: A Fidesz ne hazudozzon a menekültekről

2015.07.24.
Kerék-BárczySzabolcs_Sajttáj_TerézA Demokratikus Koalíció felszólítja Orbán Viktor miniszterelnököt, Rogán Antal frakcióvezetőt, Lázár János Miniszterelnökséget vezető minisztert, valamint a Fideszt, hogy ne hazudozzanak a menekültekről, a gyűlöletkeltés helyett pedig a szövetséges államokkal együttműködve próbáljanak globális megoldást találni a kérdés rendezésére – ezt a párt elnökségi tagja mondta pénteken az MTI-nek. Kerék-Bárczy Szabolcs úgy fogalmazott: hónapok óta zajlik egy kormányzati hazugságkampány arról, hogy menekültek lepik el az országot, akik elveszik a munkát és rengeteg pénzébe kerülnek a magyar embereknek. A politikus a KSH és az Eurostat adataira hivatkozva azt mondta, a menekülteknek eszük ágában sincs elvenni a magyaroktól a munkát, ha tudnak, akkor tovább mennek Nyugat-Európába. Hozzátette: az elmúlt öt évben mindössze 605 ember kapott menekültstátuszt Magyarországon. Azt is hangsúlyozta, hogy az idei költségvetésben mintegy 585 milliót különítettek el a menekültekre, miközben az EU 3,5 milliárd forintot ad ugyanerre a célra. A kormány viszont a hét elején bejelentette, hogy köszöni a pénzt, de egyetlen menekültet sem hajlandó befogadni – tette hozzá. (MTI)