Barion Pixel
Dr. Komáromi Zoltán: Felfüggesztik a gyermek-gasztroenterológiai szakrendelést Fejér megyében!

Dr. Komáromi Zoltán: Felfüggesztik a gyermek-gasztroenterológiai szakrendelést Fejér megyében!

2022.09.21.

Dr. Komáromi Zoltán: Felfüggesztik a gyermek-gasztroenterológiai szakrendelést Fejér megyében!

 

Dr. Komáromi Zoltán, az Árnyékkormány egészségügyi árnyékminisztere sajtótájékoztató keretében hívta fel a figyelmet, hogy újabb, gyermekeket érintő egészségügyi leállás derült ki: felfüggesztik a Fejér Megyei Kórházban a gyermek-gasztroenterológiai szakrendelést.

„Ez a sokadik ilyen hír, a közelmúltban probléma volt a szolnoki és mohácsi szülészeti és koraszülött, illetve gyermekintenzív ellátással, megszűnt a soproni gyermek-kardiológiai szakrendelés is, miközben ország számos pontján, 163 praxisból folyamatosan hiányzik a házi gyerekorvos.” – sorolta a politikus.

Az Árnyékkormány tagja arra is felhívta a figyelmet, hogy lassan minden hétre jut egy gyermekeket érintő egészségügyi leállás, ami miatt a szülőknek 50-100 kilométert kell utazniuk, ha azt akarják, hogy ellássák a gyereküket.

„Árnyék-egészségügyi miniszterként arra tettem javaslatot árnyék-miniszterelnök asszonynak, hogy nyújtsunk be egy olyan határozati javaslatot a Parlamentnek, amely szerint a kormányzat fokozottan figyeljen a gyermekeket érintő egészségügyi intézményekre, ne fordulhasson elő, hogy egyik napról a másikra bezárjon akár egy osztály, akár egy szakrendelés.” – magyarázta a politikus.

Dr. Komáromi Zoltán kijelentette, egy tisztességes, európai kormány béremeléssel, és megfelelő finanszírozási eszközökkel orvosolná a helyzetet, különös tekintettel a szakdolgozókra, akik évek óta hiába várnak megbecsülésre.

Az Árnyékkormány szerint a gyermekek egészségügyi ellátásában résztvevő intézményeket, osztályok és szakrendelések folyamatos működését minden áron biztosítani kell, még ebben a kormány által okozott válságban is. Árnyék-miniszterelnök asszony a javaslatomat jóváhagyta, így megkezdtük egy ilyen irányú határozati javaslat előkészítését, ami az Árnyékkormány hétfői ülésén is napirenden lesz.” – közölte a politikus, hozzátéve, ezt a DK parlamenti frakciója a következő napokban az árnyék-miniszterelnök kérésére be is fog nyújtani.

Az Árnyékkormány minisztere felidézte, hogy a Demokratikus Koalíció az elmúlt 12 évben számtalanszor elmondta, ha alulfinanszírozottak a kórházak, ha nincsenek megbecsülve az ágazatban dolgozó szakemberek, akkor az pontosan ilyen helyzetekhez fog vezetni.

„Minden hazugságnak ára van, és az egészségügy tönkretételének az árát is a magyarok fizetik meg, jelen esetben Székesfehérváron és a környező települése élő gyerekek. Erre nincs elfogadható magyarázat, ez annak a jele, hogy az Orbán-kormány végérvényesen elveszítette az irányítást az egészségügy működtetése felett is.” – mondta zárásként a politikus.

 

Dr. Komáromi Zoltán
az Árnyékkormány egészségügyi árnyékminisztere

RSS
Kapcsolódó politikusok