Barion Pixel
A DK Elnöksége arra kérte Dobrev Klárát, hogy alakítson árnyékkormányt - Dobrev Klára bejelentette, hogy eleget tesz a felkérésnek

A DK Elnöksége arra kérte Dobrev Klárát, hogy alakítson árnyékkormányt - Dobrev Klára bejelentette, hogy eleget tesz a felkérésnek

2022.09.16.

A DK Elnöksége arra kérte Dobrev Klárát, hogy alakítson árnyékkormányt - Dobrev Klára bejelentette, hogy eleget tesz a felkérésnek

 

 

Dr. Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a DK elnöksége arra kérte Dobrev Klárát, hogy alakítson árnyékkormányt, Dobrev Klára pedig az elnökségi ülésen kijelentette: eleget tesz a felkérésnek.

 

Dr. Molnár Csaba arra hívta fel a figyelmet: Magyarország ma hatalmas bajban van. „A kormány a választások előtt eltitkolta az ország valós helyzetét, hazudott a magyaroknak, majd a választás után a rendszerváltás óta eltelt évtizedek legfájdalmasabb megszorító csomagját vetette ki az emberekre. Azt hazudták, hogy nem lesz sem rezsiemelés, sem adóemelés, sem megfizethetetlen árak. Aztán látjuk, hogy mi lett: orbáni infláció, üzemanyaghiány, hétszeres gázáremelés, adóemelések, tönkretett kisvállalkozások, megélhetési válság és rezsipánik - ez az Orbán-kormány mérlege, miközben a 12 éve tartó lopás miatt hazánk nem jut hozzá az uniós pénzekhez” – fogalmazott a DK EP-képviselője. Molnár Csaba szerint ma két dolog biztos: az egyik, hogy Orbán miatt van megélhetési válság Magyarországon, a másik, hogy amíg Orbán marad, addig marad a válság is. Ma a kormány távozása az elsőszámú feltétele annak, hogy véget vessünk ennek a megélhetési válságnak – tette hozzá.

 

„Egy ilyen helyzetben az ellenzéknek morális és politikai kötelessége megmutatni, hogy van kiút az ország számára a válságból, és van alternatíva, nem kell úgy élnünk, hogy vagy a rezsit fizetjük be, vagy bevásárolunk. Mivel a Demokratikus Koalíció ma a legnagyobb támogatottságú és a legnagyobb parlamenti frakcióval rendelkező ellenzéki párt, nagyobb a felelőssége is, mint bármely más ellenzéki párté. A DK meg akar felelni a legnagyobb ellenzéki párttal szemben támasztott alapvető társadalmi elvárásnak, ezért dolgoztuk végig a nyarat és erre készültünk” – mondta el a DK alelnöke.

 

Dr. Molnár Csaba azzal folytatta: a Demokratikus Koalíció Elnöksége arra kérte Dobrev Klárát, hogy mutassa meg, mit tenne ebben a helyzetben az a politikai közösség, amely az európai Magyarország eszméjére esküdött fel. „Arra kértük Dobrev Klárát, hogy mutasson kiutat Magyarországnak az Orbán-kormány okozta súlyos megélhetési válságból. Arra kértük Dobrev Klárát, hogy adjon alternatívát politikában, politikai kultúrában, politikusi-vezetői személyekben.

 

A DK Elnöksége arra kérte fel Dobrev Klárát, hogy alakítson árnyékkormányt, mutassa meg, hogy van az Orbán-kormánynak európai alternatívája, és árnyékminiszterelnökként készüljön fel a kormányzásra” – jelentette ki, hozzátéve: meggyőződésünk és ezt korábbi és friss közvélemény-kutatások egyaránt alátámasztják, hogy nincs ma Magyarországon alkalmasabb személy erre a feladatra Dobrev Kláránál.

 

„Dobrev Klára dolgozott az államigazgatás minden szintjén, fogalmazótól egészen az uniós pénzek elosztásával foglalkozó Nemzeti Fejlesztési Terv és EU Támogatások Hivatalának elnökhelyettes posztjáig. Öt nyelven beszél, jogász és közgazdász diplomával rendelkezik. Az Európai Parlament alelnökeként az ország számára kulcsfontosságú nemzetközi kapcsolatokat alakított ki. Elkötelezett patrióta, igazi európai magyar demokrata – sorolta Molnár Csaba, majd kijelentette: az országnak Dobrev Klárára van szüksége.

 

A DK politikusa azt is elmondta: Dobrev Klára a DK elnökségi ülésén bejelentette, hogy eleget tesz a felkérésnek, elvállalja az árnyékkormány megalakítását és vezetését. Az árnyékminiszterelnök indokairól, mozgatórugóiról, terveiről most vasárnap sajtónyilvános rendezvényen fog beszélni. Majd a vasárnapi beszéd után már rögtön másnap, hétfőn - sajtótájékoztató keretében - be fogja mutatni az árnyékkormányának tagjait, az árnyékminisztereit. „Hiszen nincs mire várnunk, Magyarország ma bajban van, eljött az ideje, hogy valaki megmutassa a kiutat a megélhetési válságból, amelybe Orbán Viktor taszította a magyarokat” - magyarázta Molnár Csaba, arra kérve a sajtótájékoztató nézőit, hogy kövessék figyelemmel Dobrev Klára árnyékminiszterelnök vasárnapi beszédét és hétfői sajtótájékoztatóját, mert minden, most felmerült kérdésükre választ fognak kapni. „Erre készültünk. Dobrev Klára felállítja Magyarország történetének első igazi árnyékkormányát. Mert nincs mire várnunk, tesszük a dolgunkat” – zárta sajtótájékoztatóját a DK alelnöke.

RSS
Kapcsolódó politikusok