Barion Pixel
Varju László: Újabb arcátlan megszorítással fognak szembesülni a távhős lakásokban élők, kevesebb fűtést kapnak idén a magyar családok jó eséllyel több pénzért

Varju László: Újabb arcátlan megszorítással fognak szembesülni a távhős lakásokban élők, kevesebb fűtést kapnak idén a magyar családok jó eséllyel több pénzért

2022.09.15.

Varju László: Újabb arcátlan megszorítással fognak szembesülni a távhős lakásokban élők, kevesebb fűtést kapnak idén a magyar családok jó eséllyel több pénzért

 

Varju László, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője és alelnöke sajtótájékoztató keretében úgy fogalmazott, mára nagyon úgy tűnik, hogy az Orbán-kormány egy dologban nyújt a lopáson kívül kiemelkedő teljesítményt: a megszorítások terén.

 

„Az idei nyár semmi másról nem szólt, mint az orbáni megszorításokról, adóemelésekről, inflációról és rezsiemelésről. Nem volt olyan hét, amikor ne szembesültünk volna újabb áremelkedésekkel, és még messze nem értünk a végére. Egy darabig úgy tűnt, hogy talán a távhős lakások megússzák az emelést, de gyorsan kiderült, hogy elhamarkodott volt a bizalom. Steiner Attila, a Technológiai és Ipari Minisztérium államtitkára egy konferencián jelentette be, hogy idézem: „tervben van az idei télen a lakossági felhasználóknak átadott hőmennyiség csökkentése a távhő rendszerekben.” Ez pedig semmi mást nem jelent, mint újabb megszorítást” – magyarázta a politikus. Hozzátette, ráadásul, bár Gulyás Gergely úgy nyilatkozott, hogy a mérőóraprogram finanszírozása érdekében 28 fillérrel megemelik a távhő mértékét, de ez nem érinti a lakosságot, mert majd az ipari fogyasztók fizetik meg, érdemes fenntartással kezelni az ilyen kijelentéseket.

 

„Az elmúlt hónapokban ugyanis nem egy esetben hazudtak az áremelésekről. Mondhatni folyamatosan ez történt.” – emlékeztetett a DK képviselője.

 

Varju László a Demokratikus Koalíció nevében felhívta a figyelmet, hogy Orbán hibája, ha idén több pénzért kevesebb fűtést kapnak a magyar családok.

 

„Az orbáni megszorítások, adóemelések, infláció és rezsiemelés idején újabb és újabb nehézségekkel kell szembenézni a magyaroknak, miközben a fizetésük egyre kevesebbet ér. A kormány hazugságokkal próbálja elfedni a valóságot, miszerint ezt a súlyos válságot nem Brüsszelnek, Gyurcsánynak, Sorosnak köszönhetjük, nagyobb részt még csak nem is a háborúnak, hanem csakis és kizárólag nekik, a Fidesz-kormánynak és Orbán Viktornak. Az ő elborult, felelőtlen kormányzásuk tette tönkre az országot, amit a magyarokkal fizettetnének most meg. Amíg Orbán van, válság is van, ez pedig nem mehet így tovább.” – sorolta a politikus.

 

Varju László úgy folytatta, ha Orbánék valóban olyan felelősségteljes, családbarát vezetői lennének az országnak, ahogy azt magukról harsogják és a lakájmédia közvetíti, akkor már évekkel ezelőtt felkészültek volna arra, hogy akár a társas- akár a családi házakat modern, hatékony, környezettudatos energetikai fejlesztésekkel lássák el.

 

„Ha nem lopják el módszeresen az uniós pénzeket, még forrás is állt volna rendelkezésre, de a kleptokrácia más tempót diktált az elmúlt tizenkét évben. Most pedig itt állunk kiszolgáltatottan, több, mint hatszázezer távhős lakásban másfél millió ember várja elkeseredetten a fűtési szezont, mert Orbánék ezt intézték nekik.” – mondta zárásként a DK képviselője.

RSS
Kapcsolódó politikusok