Barion Pixel
Varju László: Vodafone-felvásárlás - A DK a Gazdasági Versenyhivatalhoz és az Európai Bizottsághoz fordul

Varju László: Vodafone-felvásárlás - A DK a Gazdasági Versenyhivatalhoz és az Európai Bizottsághoz fordul

2022.09.08.

Varju László: Vodafone-felvásárlás - A DK a Gazdasági Versenyhivatalhoz és az Európai Bizottsághoz fordul

 

 

Varju László, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője sajtótájékoztató keretében hívta fel a figyelmet, miközben az egész ország azt számolgatja, hogy bevásároljon vagy rezsit fizessen, az Orbán-kormány 700 milliárd forintot költ arra, hogy Mészáros Lőrinc jobbkezével megvegyék a Vodafone-t.

 

„Arra nem lesz pénz, hogy felfűtsék az iskolákat, hogy megemeljék a tanárok bérét vagy hogy ne a hétszeresére emeljék a gázárat, de arra van, hogy megvegyék a Vodafone-t. Ma Orbán Viktoron és Mészáros Lőrincen kívül valószínűleg nincs olyan ember az országban, aki ezt a pénzt ne inkább a családok rezsitámogatására költené. Ez a vásárlás ugyanakkor nemcsak a kormányzati megszorítások miatt elszegényedő magyar családok arculcsapása, hanem tiltott állami finanszírozás is lehet, hiszen a kormány közpénzből alakítja át a telekompiacot Magyarországon.” – magyarázta a politikus, kiemelve, amellett, hogy ilyet papíron Magyarországon sem lehet csinálni, az Európai Unióban is tiltott.

 

Varju László kijelentette, a Demokratikus Koalíció a Gazdasági Versenyhivatalhoz és az Európai Bizottsághoz fordul a Vodafone-felvásárlás ügyében.

 

„Ha csak egy minimális esély van arra, hogy az Európai Bizottságnál megakadályozzuk a Vodafone méregdrága felvásárlását a magyarok pénzéből, akkor érdemes mindent megtenni ezért, ugyanis tudunk egy sokkal jobb helyet ennek az összegnek. A DK felszólítja a kormányt, hogy ha ilyen sok szabadon elkölthető pénzt talált a költségvetésben, akkor inkább vonja vissza a rezsiemelést és a hétszeres gázárat, vagy fizesse be ezt a 700 milliárd forintot a rezsivédelmi alapba. Nincs rendben, hogy amíg a családok azt számolgatják, hogy tudnak-e majd fűteni a télen, addig 700 ezer millió forintot költünk el a fideszes telekombirodalomra.” – közölte a képviselő, hangsúlyozva, ha Orbán egy saját telefontársaságot is akar magának, akkor vegye meg a saját pénzéből és ne a magyarokéból.

 

Varju László úgy folytatta, nem elég tehát, hogy Orbán miatt van válság Magyarországon, hogy Orbán miatt van adóemelés, hétszeres gázáremelés és megduplázott áramár.

 

„Nem elég, hogy az orbáni infláció szegényíti el a magyar családokat, Orbán Viktor látványos pénzszórásba kezdett, mintha minden rendben lenne. Előbb megháromszorozta a saját fizetését, most pedig 700 milliárd forintot költene a Vodafone megvásárlására. Azt régóta tudjuk, hogy a jachtozó, magángépező, helikopterkeresztény kormány elszakadt a magyar valóságtól, de ez még soha nem volt ennyire látványos.” – sorolta a politikus, zárásként hozzátéve, a gond csak az, hogy ez a vásárlás nemcsak politikailag és morálisan vállalhatatlan, hanem akár törvénybe és uniós versenyjogba is ütközhet.

RSS
Kapcsolódó politikusok