Barion Pixel
Varju László: 20 százalék felett tetőzhet az infláció az év végén - Orbán miatt van válságban Magyarország

Varju László: 20 százalék felett tetőzhet az infláció az év végén - Orbán miatt van válságban Magyarország

2022.08.30.

Varju László: 20 százalék felett tetőzhet az infláció az év végén - Orbán miatt van válságban Magyarország

 

Varju László, a Demokratikus Koalíció alelnöke és országgyűlési képviselője sajtótájékoztató keretében hívta fel a figyelmet, hogy a sajtóban megszólalt elemzők borús képest festenek hazánk közeljövőjéről: leálló gazdasági növekedés, húsz, azaz 20%-os infláció, csökkenő reálbérek és zsugorodó lakossági fogyasztás.

 

„Ez vár ránk, hiába ázott már bőrig a legtöbb magyar család, az igazi vihar még csak ezután következik. Ezek a lesújtó gazdasági adatok szinte egyedülállóak Európában, senki sincs ma akkora bajban, mint mi, magyarok. Ez világos bizonyítéka annak, hogy Orbán miatt van ma válságban Magyarország.” – magyarázta a politikus.

 

Varju László közölte, a Demokratikus Koalíció szerint az élet minden nap bizonyítja, hogy amíg Orbán Viktor a miniszterelnök, addig napról-napra egyre rosszabbul fogunk élni.

 

„Hiába vagyunk túl Európa legnagyobb élelmiszerdrágulásán, mindez folytatódni fog, az év végére a 20%-ot is elérheti az infláció. Ezt tette az éveken át folytatott forintgyengítés, az EU-s pénzek felfüggesztéséhez vezető korrupció és a felelőtlen gazdaságpolitika. Nem véletlen, hogy lyen dermesztő drágulás sehol nincs az EU-ban, csak nálunk, hiszen nálunk mindez Orbán Viktor miatt van. A DK szerint egyértelmű, hogy Orbán miatt van ma válság Magyarországon, és amíg Orbán marad, addig marad a válság is.” – sorolta a képviselő.

 

A DK alelnöke arra is kitért, hogy az EU jelentős részében ma 10% körüli infláció van, Magyarországon ennek a duplája lesz év végére.

 

„Mára egyértelmű, hogy nem külső hatások miatt vagyunk bajban, hanem az elmúlt 12 év orbáni kormányzásának egyenes következményeként. Az infláció duplája lesz az európainak, a forint még az orosz rubelnél és az ukrán hrivnyánál is rosszabbul teljesít, az élelmiszerdrágulás pedig Magyarországon volt a legmagasabb az elmúlt fél évben a kutatások szerint. Nincs mit szépíteni, ennek a válságnak az oka maga a miniszterelnök, miatta fizetünk vagyonokat az élelmiszerért, a rezsiért és minden másért is.” – tette hozzá zárásként a politikus.

RSS
Kapcsolódó politikusok