Barion Pixel
Arató Gergely: Orbán inkább megduplázza az áram árát, minthogy Ukrajnától vegyen olcsón

Arató Gergely: Orbán inkább megduplázza az áram árát, minthogy Ukrajnától vegyen olcsón

2022.08.29.

Arató Gergely: Orbán inkább megduplázza az áram árát, minthogy Ukrajnától vegyen olcsón

 

 

Arató Gergely, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője sajtótájékoztató keretében közölte, miközben az Orbán-kormány a rezsiemelés keretében megduplázta a lakossági áramárat, kiderült, hogy szándékosan nem vásárol olcsó áramot Ukrajnától.

 

„A sajtóban megszólaló iparági források szerint ennek kizárólag politikai oka lehet, más érv ugyanis nincs: Orbán Viktor meg akar felelni Vlagyimir Putyinnak, ezért nem vesz áramot Ukrajnától. Orbán tehát a hétszeresére emelte a gázárat, mert az orosz gázra tett fel mindent, majd megduplázza az áram árát is, nehogy magára haragítsa Oroszországot. Ha Orbán Viktor magának a Gazpromnak dolgozna, akkor sem tudta volna durvább csapdahelyzetbe terelni Magyarországot.” – magyarázta a politikus.

 

Arató Gergely kijelentette, a Demokratikus Koalíció szerint feketén-fehéren kiderült, hogy Orbán nemcsak a hétszeres gázáremelésért felelős, hanem ő tehet a megduplázott áramárról is.

 

„A DK szerint Orbán azért nem vesz olcsó áramot Ukrajnától, és azért duplázta meg inkább az áram árát, hogy megfeleljen Vlagyimir Putyinnak. Ez újabb bizonyítéka annak, hogy Orbán miatt van rezsiemelés, és Orbán miatt van válság Magyarországon. Ez azt is jelenti, hogy amíg Orbán marad, addig marad a hétszeres gázár és a megduplázott áramár is.” -sorolta a politikus.

 

Arató hozzátette, ha nem ismernénk Orbán Viktor Putyin-pártiságát, teljesen érthetetlen lenne, hogy hazánk miért nem vásárol olcsó áramot Ukrajnától.

 

„Az ember azt gondolná, hogy egy kormánynak az a legfontosabb, hogy megvédje az embereket a magas energiaáraktól, és minél olcsóbban adhassa a gázt és az áramot. Ez ma Magyarországon nincs így, Orbán inkább megduplázta az áram árát, minthogy Ukrajnától vásároljon olcsón. Ez a magyar emberek és a magyar családok nyílt elárulása.” – mondta zárásként a politikus.

RSS
Kapcsolódó politikusok