Barion Pixel
Hegedűs Andrea: Van olyan tanszer, ami 80%-kal drágult - A DK iskolakezdési támogatást követel a kormánytól!

Hegedűs Andrea: Van olyan tanszer, ami 80%-kal drágult - A DK iskolakezdési támogatást követel a kormánytól!

2022.08.24.

Hegedűs Andrea: Van olyan tanszer, ami 80%-kal drágult - A DK iskolakezdési támogatást követel a kormánytól!

 

Hegedűs Andrea, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője sajtótájékoztató keretében hívta fel rá a figyelmet, hogy az orbáni infláció nemcsak a bevásárlást vagy az óvodai-iskolai étkeztetést tette drágábbá, hanem magát az iskolakezdést is.

 

„Az orbáni infláció miatt gyakorlatilag minden tanszer drágult tavaly óta, de van olyan tanszer, ami 80%-kal is drágább lehet. A füzetek, mappák és a papírtermékek drágultak a leginkább, éppen az, amiből szükség van minden iskolatáskába. Szeptember elseje itt van a nyakunkon, és már egyetlen gyerek iskolakezdése is több tízezer forintunkba kerülhet, nem is beszélve arról, ha több iskolás gyermek van a családnál, esetleg még az iskolatáska is hiányzik.” – magyarázta a politikus, hangsúlyozva, hogy az élelmiszerdrágulás, a kormányzati rezsiemelés és a megszorítások mellett sok családnál az iskolakezdés lesz az utolsó csepp a pohárban.

 

Hegedűs Andrea bejelentette, hogy a Demokratikus Koalíció legalább 20 ezer forintos iskolakezdési támogatást követel a kormánytól. Kiemelte, a DK szerint ez lenne a minimum azok után, hogy a kormány nehezebbé tette az életünket az orbáni inflációval, a rezsiemeléssel és a megszorításokkal.

 

„A DK szerint legalább 20 ezer forintos támogatásra lenne szükség, de az egyedülálló szülők esetében 30 ezer forintot, egy tartósan beteg vagy fogyatékkal élő gyermek esetében 40 ezer forinttal kellene támogatni a családokat. Nem fogjuk tétlenül nézni, hogy a Fidesz az emberekkel fizetteti meg az elhibázott gazdaságpolitikája árát és ez eléri az iskolába készülő gyerekek életét is. Iskolakezdési támogatást követelünk a kormánytól!” – közölte a DK politikusa.

 

Hegedűs Andrea úgy fogalmazott, az már biztos, hogy a tanárok és pedagógusok elárulva érzik majd magukat az első becsöngetéskor, hiszen továbbra sem emelte meg a bérüket a Fidesz.

 

„Most azonban úgy tűnik, hogy a gyerekek és az őket elindító szülők számára is gyötrelmes lesz a tanévkezdés, hiszen legalább 20-30 ezer forintba kerül egyetlen gyermek iskolakezdése. Ha ebben a helyzetben nem segítenek a családoknak, akkor lesznek olyan gyerekek, akik már az első becsöngetés pillanatában hátrányban lesznek a társaikhoz képest, mert a szüleik nem tudtak megvenni minden szükséges eszközt számukra. Ha sem a szülők, sem a családok nem fontosak ennek a kormánynak, akkor legalább a gyerekek érdekében kellene támogatni az iskolakezdést.” – mondta zárásként a DK képviselője.

RSS