Barion Pixel
Dr. Komáromi Zoltán: Most épp Tatabányán szűnt meg a szülészet - Azonnali beavatkozást követelünk!

Dr. Komáromi Zoltán: Most épp Tatabányán szűnt meg a szülészet - Azonnali beavatkozást követelünk!

2022.08.23.

Dr. Komáromi Zoltán: Most épp Tatabányán szűnt meg a szülészet - Azonnali beavatkozást követelünk!

 

 

Dr. Komáromi Zoltán, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője sajtótájékoztató keretében hívta fel a figyelmet, miszerint a tatabányai Szent Borbála Kórház arról tájékoztatta a tatabányaiakat, hogy napokon át szünetelni fog a szülészeti-nőgyógyászati ellátás az intézményben.

 

„Magyarán azt várja el a kormány, hogy minden várandós tartsa vissza a gyereket, vagy menjen az ország más részeibe, Győrbe vagy Székesfehérvárra, mert az állami egészségügy képtelen ellátni legalapvetőbb feladatát.” – fűzte hozzá a politikus.

 

Komáromi Zoltán a Demokratikus Koalíció nevében azonnali beavakozást követelt a kormánytól, amely mára nyilvánvalóan tönkretette az egészségügyet és a magyar kórházakat.

 

„Ha van ma bármilyen veszélyhelyzet a valóságban, akkor az egy egészségügyi veszélyhelyzet, amiben egymás után állnak le kórházi osztályok szerte az országban. Ez az eredménye annak, hogy a Fidesz 10 éve vonja ki a pénzt az egészségügyből, hogy többezer orvost és ápolót üldözött külföldre, hogy elfogadhatatlan szolgálati jogviszonyba kényszerítette az egészségügyi dolgozókat. A kormány bűneinek az árát mindig az emberek fizetik meg, ezúttal a tatabányai kismamákon csattan az ostor.” – magyarázta a politikus, hangsúlyozva, a DK szerint azonnal el kell törölni az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvényt és tisztességes bért, kiszámítható életpályamodellt kell kínálni az egészségügyi dolgozóknak.

 

Komáromi Zoltán rámutatott, se szeri, se száma az ilyen eseteknek, csak idén nyáron Szegeden, Szolnokon, Mohácson, és Budapesten állt le valamely kórházi osztály a tatabányai szülészet előtt.

 

„Ilyen ország lettünk Orbán Viktorral: ha az Audi-gyárban kávészünet van, akkor beszakad a magyar GDP, ha egy orvos megy el nyaralni, akkor meg leáll egy kórház. Az egészségügy tönkretétele azonban emberéletekbe kerül, bele sem szabad gondolni, hogy mi történne egy tatabányai kismamával, akinek az éjszaka közepén indul be egy komplikációkat hozó szülés.” – mondta zárásként a politikus.

RSS
Kapcsolódó politikusok