Barion Pixel
Varju László: Brutális év végi infláció várható a rezsinövelés miatt

Varju László: Brutális év végi infláció várható a rezsinövelés miatt

2022.08.08.

Varju László: Brutális év végi infláció várható a rezsinövelés miatt

 

Varju László, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője és alelnöke sajtótájékoztató keretében emlékeztetett, lassan hónapok óta téma az egyre emelkedő infláció, érezhetően, napról napra drágább az élet Magyarországon.

 

„A Portfolio.hu elemzése szerint júliusban 13%-ra ugorhatott fel az infláció összességében hazánkban, és a helyzet csak romlani fog. Az év végére vonatkozó várakozások a rezsidrágítás hatására még inkább elszálltak, már 16,5%-ra várja a piac a decemberi árindexet. Különösen súlyos az élelmiszerek árának növekedése, A G7 gazdasági portál néhány nappal ezelőtt tett közzé, hogy júliusban közel 35 százalékkal fizettünk többet az élelmiszerekért, mint tavaly ilyenkor.” – hívta fel a figyelmet a politikus.

 

Varju László Demokratikus Koalíció nevében figyelmeztetett mindenkit, brutális év végi infláció vár ránk a rezsiemelés miatt.

 

„A magyarok most fizetik meg a törvénytelen kormány alkalmatlan és felelőtlen döntéseinek árát az orbáni megszorításokkal, adóemelésekkel, inflációval és rezsiemeléssel. Egészen felháborító, hogy míg a kormány tagjai és a fideszes holdudvar közpénzből dőzsölnek és milliós fizetéseket osztogatnak maguk között, addig a magyarok pénze napról napra kevesebbet ér, és már egy kiló kenyér megvásárlása is súlyos fejtörést okoz a hónap közepére.” – hangsúlyozta a politikus. Hozzátette, a DK korábban is követelte már, hogy áfa- és adócsökkentéssel, támogatásokkal segítse a kormány érdemben a magyarokat, de ők segítség helyett csak újabb és újabb megszorításokkal sújtják az embereket.

 

Varju úgy fogalmazott, rettenetesen aggasztó belegondolni, hogy a rezsiemelés miatt mi vár még év végéig a magyarokra.

 

„Az előrejelzések cseppet sem szívderítőek, de nem is kell ahhoz közgazdásznak lenni, hogy az ember józan ésszel végiggondolja, Orbánék történelmi drágaságot szabadítanak el az országban. Egyes gazdasági elemzők arra is figyelmeztetnek, hogy az árstopokhoz is hozzá fognak ősszel nyúlni, mint ahogy azt teszik például a benzináraknál, egyre kevesebben jogosultak a kedvezményes áron tankolni. Jó eséllyel nem lesz ez máshogy az élelmiszerárakkal sem, és akkor karácsonyra végképp sem enni, sem fűteni, sem világítani, sem tankolni nem fognak a magyarok Orbánék megszorításainak és a rezsiemelésnek köszönhetően.” – közölte a politikus.

RSS
Kapcsolódó politikusok