dr. Molnár Csaba: Válaszokat követelünk Orbán kínos lebukása után - Mennyi pénzébe került a magyar adófizetőknek a miniszterelnök texasi szereplése?

2022.08.07.

Pénteken vette észre a DK, hogy a fideszes propagandabirodalom állításaival szemben, minden bizonnyal Orbán Viktor nem meghívásra érkezett a texasi CPAC-ra, hanem közpénzen bevásárolta magát oda. Ezt bizonyítja az is, hogy a magyar adófizetők pénzéből évente több milliárd forintból fenntartott, a Miniszterelnöki Kabinetirodától közvetlen támogatásokat elnyerő Alapjogokért Központ a CPAC hivatalos honlapja szerint a rendezvény egyik fő támogatója volt.

A Demokratikus Koalíció szerint még az orbáni skálán is kiemelkedő pofátlanságnak számít, hogy a magyar miniszterelnök adófizetői pénzen élte ki a szereplési vágyát Texasban. Hiába nyilatkozta ugyanis a miniszterelnök sajtófőnöke, hogy Orbán felszólalása egy forintjába nem került az államnak, az Alapjogokért Központ puszta létezése is annak köszönhető, hogy Magyarországon a közpénz már rég elvesztette közpénz jellegét, így Orbán baráti intézetei a magyar adófizetők pénzét költhetik. Nincs értelme tehát a mentegetőzésnek, a DK ezért fordul írásbeli kérdéssel a kormányhoz, hogy megtudjuk, mennyi pénzébe került a magyar embereknek, hogy az Alapjogokért Központ Orbánt a texasi konferenciára befizette? Kapott-e plusz állami forrásokat az Alapjogokért Központ ezért? A magyar emberek megérdemlik, hogy tisztán lássák, mennyi közpénzt szórt el Orbán ahelyett, hogy Magyarország valós problémaival foglalkozott volna.

dr. Molnár Csaba
a DK ügyvezető alelnöke, EP-képviselője