Barion Pixel
Orbán 5 milliós fizetéssel azt üzente, mindenki keressen annyit, hogy ki tudja fizetni a hétszeres gázárat - A DK reagálása

Orbán 5 milliós fizetéssel azt üzente, mindenki keressen annyit, hogy ki tudja fizetni a hétszeres gázárat - A DK reagálása

2022.07.29.

Orbán 5 milliós fizetéssel azt üzente, mindenki keressen annyit, hogy ki tudja fizetni a hétszeres gázárat - A DK reagálása

Arató Gergely, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője sajtótájékoztató keretében hívta fel a figyelmet, Orbán Viktor ma reggel a Kossuth Rádióban azt a tanácsot adta az országnak a rezsiemeléssel kapcsolatban, hogy mindenki “keressen annyi pénzt, hogy ki tudja fizetni” a rezsit.

“Köszönjük szépen a jótanácsot a leggazdagabb magyarnak, aki most már fizetésként is 5 millió forintot kap havonta a magyarok pénzéből. Ez az ember előbb megduplázta az áram árát, a hétszeresére emelte a gáz árát, és most azt mondja, hogy mindenki keressen annyi pénzt, hogy ezt ki tudja fizetni. Ez a pofátlanság csúcsa.” - fogalmazott a politikus.

Arató Gergely közölte, a Demokratikus Koalíció felszólítja a miniszterelnököt, hogy azonnal kérjen bocsánatot a rezsipánik miatt kigúnyolt magyaroktól!

“Havi 5 millió fixszel az ember könnyen viccel; a miniszterelnök mai nyilatkozata a biztos jele annak, hogy Orbán végleg elvesztette a kapcsolatát a magyar valósággal. Orbán 5 millió forintos fizetéssel beszél arról, hogy keressünk több pénzt, mert ő a hétszeresére emelte a gázárat. Ma magyar családok készülnek arra, hogy egy fűtetlen lakásban vészeljék át a telet Orbán rezsiemelése miatt. Erre azt mondja nekik a helyzet elsőszámú felelőse, a leggazdagabb magyar, aki 12 éve lopja szét a hazánkat, hogy csak ne panaszkodjanak, hanem keressenek többet.” - mondta a képviselő, hangsúlyozva, a DK szerint elfogadhatatlan, hogy a miniszterelnök a milliárdosok kíméletlenségével élcelődik a rezsiemeléstől tartó magyarokon.

“Azonnali bocsánatkérést követelünk!” - fűzte hozzá Arató, hozzátéve, a DK azt üzeni a miniszterelnöknek, hogy nem mindenkinek van a párnacihában egy Mészáros Lőrince, aki naponta, - nem tévedés, naponta - félmilliárd forintot lop el a magyaroktól.

“Nem mindenki éli úgy az életét, hogy magánrepülővel megy el a jachtján lévő helikopteréig. És persze nem mindenki kap havi 5 millió forintos fizetést sem mindezek mellé - ez az életmód a fideszes milliárdosok kiváltsága, így élnek ők a lopott pénzből. Most, hogy baj van, cinikusan széttárják a kezüket és azt mondják, miért nem keresünk többet, csak magunkra számíthatunk.” - mondta zárásként a politikus.

RSS
Kapcsolódó politikusok