Arató Gergely: Nemcsak a minisztereknek és államtitkároknak, hanem Matolcsy Györgynek, Novák Katalinnak és Polt Péternek sem kell már bevallania a vagyonát - A Fidesz a legnagyobb megszorítások között engedi szabadjára a lopást

2022.07.14.

A Fidesz újabb módosításokat nyújtott be a Parlament Törvényalkotási Bizottságában, ezek szerint a kormány a teljes államigazgatásban és minden, egykoron demokratikus intézményben megszünteti az eddigi vagyonnyilatkozati rendszert. Mostantól nemcsak a minisztereknek és államtitkároknak, hanem Matolcsy Györgynek, Novák Katalinnak, Polt Péternek, valamint az Alkotmánybíróság, a Nemzeti Választási Bizottság és a Médiatanács tagjainak, sőt az Állami Számvevőszék vezetőjének sem kell vagyonnyilatkozatot tennie az eddig ismert módon.

A Demokratikus Koalíció szerint miközben egymást érik a megszorító intézkedések és az adóemelések a KATA eltörlésétől a rezsinövelésig, a Fidesz szabad utat engedett a lopásnak. A magyar gazdaságot orbáni inflációval romba döntő, az elhibázott gazdaságpolitikát az emberekkel és családokkal megfizettető Orbán-kormány még több lopást ígér a kádereinek a hűségükért cserébe, hogy eszükbe se jusson felállni a népnyúzó intézkedések miatt. Amíg a magyarok hétről-hétre többet költenek a boltokban, tízezrekkel többet fognak fizetni a rezsiért és a tönkretett vállalkozásaikat siratják, addig a fideszesek azt fogják csinálni, amit az elmúlt 12 évben mindig: lopni, lopni és lopni.

Arató Gergely
A DK frakcióvezető-helyettese