Barion Pixel
Varju László: Újabb megszorítás - Nagy Márton bejelentette, hogy kivezetik az árstopot

Varju László: Újabb megszorítás - Nagy Márton bejelentette, hogy kivezetik az árstopot

2022.07.01.

Varju László: Újabb megszorítás - Nagy Márton bejelentette, hogy kivezetik az árstopot

 

Varju László, a Demokratikus Koalíció alelnöke és országgyűlési képviselője sajtótájékoztató keretében hívta fel a figyelmet arra, hogy Nagy Márton, a kormány megszorításokért felelős minisztere tegnap arról beszélt egy nyilvános rendezvényen, miszerint az árstopok rosszak, ezért ki kell vezetni őket.

 

„A megszorításokért felelős miniszter szó szerint azt mondta, hogy “az árstopokból ki kell jönni, leszámítva a rezsicsökkentést”. Olvassunk a sorok között, ez akár azt is jelentheti, hogy nemcsak az élelmiszer-árstopokat akarják kivezetni, hanem az üzemanyagok árstopját is.” – magyarázta a politikus.

 

Varju László kijelentette, a Demokratikus Koalíció szerint itt a brutális orbáni megszorítócsomag eddigi legdurvább megszorítása, jön a 2000 forintos csirkemell és a 800 forintos üzemanyag.

 

„A DK szerint felháborító és elfogadhatatlan, hogy a Fidesz az emberekkel akarja megfizettetni az orbáni inflációt és az Orbán-kormány által okozott válságot. Ez megengedhetetlen, mert elviselhetetlen terhet fog jelenteni a magyar családoknak. Nem ők a hibásak azért, mert a Fidesz 275 forintos euróárfolyamról 400 forintos euróárfolyamig gyengítette a forintot, ezt nem a magyaroknak kellene megfizetniük.” – sorolta a politikus, hozzátéve, ennyit arról, hogy a választások után nem lesznek megszorítások, itt állunk 2022 júliusában és az orbáni megszorítások határa láthatóan a csillagos ég.

 

Varju rámutatott, hogy 762 forintos benzin, 811 forintos gázolaj, 2000 forintos csirkemell, 1500 forintos étolaj - ezek az árak várnak a magyarokra a brutális orbáni megszorítócsomag eredményeként.

 

„A megszorításokért felelős miniszter már korábban is beszélt arról az extraprofittal összefüggésben, hogy túl sok pénz maradt a családoknál a járvány alatt. Úgy tűnik, hogy az általuk extraprofitnak tartott családi megtakarításokat most egy határozott mozdulattal el is akarják venni, azt akarják, hogy hagyjuk ott a boltokban és a benzinkutakon.” – fűzte hozzá a DK politikusa.

RSS
Kapcsolódó politikusok