Barion Pixel
Varju László: Újabb korlátozások a benzinkutakon - A kormány láthatóan a benzinárstop kivezetésére készül

Varju László: Újabb korlátozások a benzinkutakon - A kormány láthatóan a benzinárstop kivezetésére készül

2022.06.24.

Varju László: Újabb korlátozások a benzinkutakon - A kormány láthatóan a benzinárstop kivezetésére készül

 

Varju László, a DK országgyűlési képviselője sajtótájékoztatón hívta fel a figyelmet az újabb tankolással kapcsolatos korlátozásokra, és arra, hogy megkezdődött a benzinárstop lassú és fokozatos kivezetése.

A DK alelnöke elmondta: a brutális orbáni megszorítócsomag részeként újabb korlátozások léptek életbe a tankolással kapcsolatosan: mától nem lehet hatósági, azaz kedvezményes áron kannába tankolni. „Ha valaki a fűnyíróba vagy más eszközbe vinne benzint, az mától piaci árat fizet az üzemanyagért. Korlátozás lépett életbe az autóknál is, mától maximum 50 liter üzemanyagot lehet hatósági áron tankolni, efölött szintén a piaci ár lesz érvényes. Vegyük észre, hogy mi történik: ha a Fidesz meg akar szüntetni egy népszerű intézkedést, akkor nem egy nagy lépésben teszi, hanem apránként, szépen lassan beadagolva. Pontosan úgy, ahogy most a benzinárstoppal teszi” – hívta fel a figyelmet a DK politikusa.

Varju László kijelentette: a Demokratikus Koalíció szerint megkezdődött a benzinárstop lassú és fokozatos kivezetése. „A legutóbbi korlátozások még nagyon kevés embert érintettek, a mai korlátozások már egy kicsivel több embernek okozhatnak fejfájást és így fog ez folytatódni, amíg már csak nagyon kevesen és keveset tankolhatnak hatósági áron. A DK elutasítja a brutális orbáni megszorítócsomag minden elemét, így a benzinárstop kivezetését is. Felszólítjuk a Fideszt, hogy ne az emberekkel akarja megfizettetni a gyenge forint és az elhibázott gazdaságpolitika árát, ne vezesse ki a benzinárstopot!” – fogalmazott a DK képviselője.

Hozzátette: a mai korlátozásokra talán még kevesen kapták fel a fejüket, elvégre 50 liter benzin a legtöbb autónál akár egy tele tankra is elég, sokaknak pedig nincs szükségük arra sem, hogy kannában vigyenek benzint valamihez. „A baj az, hogy ez csak a kezdet, minden fideszes megszorítás így kezdődik. Előbb lesz egy-két kivétel, amire nem vonatkozik az intézkedés, aztán egy kicsit tovább szűkítenek a kedvezményezettek körén, aztán még egy kicsit. Ezt fogják csinálni egészen addig, amíg a végén már olyan kevés embernek és olyan kis mennyiségben fog járni a hatósági áras üzemanyag, amit ma el sem tudunk képzelni” – figyelmeztetett Varju László, elismételve, hogy a DK elutasítja a brutális orbáni megszorítócsomag minden elemét, így a benzinárstop kivezetését is.

RSS
Kapcsolódó politikusok