Varju László: Az Országos Nyugdíjas Parlamentben is világossá vált, Orbánéknak azonnal cselekedniük kell és el kell fogadniuk a DK javaslatait

2022.06.16.

A Demokratikus Koalíció is képviseltette magát az Országos Nyugdíjas Parlament mai ülésén, ahol minden korábbinál nyilvánvalóbbá vált, hogy az elképesztő ütemű drágulás sok tízezer magyar nyugdíjast sodor a teljes anyagi ellehetetlenülés szélére. Ezen a helyzeten ráadásul semmit nem segít Orbán Viktor törvénytelen kormányának beígért nyugdíjkorrekciója sem, amelynek mértékét már most messze túlhaladta az egyre emelkedő infláció.

A Demokratikus Koalíció ezért javasolta már hetekkel ezelőtt országgyűlési határozatcsomagjában, hogy a kormány juttasson egyszeri, minimum 100 ezer forintos támogatást többek között, az átlagnál kisebb jövedelmű nyugdíjasoknak, és ezért kezdeményezi költségvetési módosító indítványában, hogy drasztikusan emeljék meg a méltányossági nyugdíjra adható összeget is. Az Országos Nyugdíjas Parlament mai ülése után még egyértelműbb, hogy Orbán Viktoréknak azonnal cselekedniük kell, ha nem akarják, hogy a csődöt mondó gazdaságpolitikájuk következményeit az életüket tisztességgel végigdolgozó időseknek kelljen megfizetniük.

Varju László
a DK országgyűlési képviselője, alelnöke