dr. Dávid Ferenc: Másfél hét alatt közel 10 ezren írták alá a kata megmentésére indított petíciónkat – A BKIK szerint sem szabad eltörölni a kedvezményes adónemet

2022.06.10.

Kevesebb mint két héttel azután, hogy a Demokratikus Koalíció online petíciót indított a katás adózás megmentéséért, már közel 10 ezren fejezték ki aláírásukkal a támogatásukat. Ráadásul ahogy a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara korábban is jelezte, ők sem támogatják a kata eltörlését.

A Demokratikus Koalíció szerint továbbra is egyértelmű, ha a mikro- és kisvállalkozók legkedvezményesebb adózási módját kivezetik, azzal Orbán Viktorék az összeomló gazdaságpolitikájuk következményeit az ártatlan magyar emberekkel fogják megfizettetni. A DK továbbra is határozottan elutasítja a törvénytelen kormány összes megszorító intézkedését, így a kata tervezett eltörlését is. Az, hogy a DK petícióját másfél hét alatt közel 10 ezer ember írta alá, világosan mutatja, hogy a magyar emberek sem kérnek Orbánék eszement tervéből, a kata mikro- és kisvállalkozókat ellehetetlenítő eltörléséből.

dr. Dávid Ferenc
A DK országgyűlési képviselője, a Gazdasági bizottság alelnöke