Varju László: Saját korábbi rekordját döntötte meg az új inflációs rekorddal az Orbán-kormány

2022.06.08.

Az áprilisi 9,5 százalékról 10,7 százalékra emelkedett az infláció Magyarországon. Ilyen méretű, brutális áremelkedésre legutóbb 1999-ben, az első Orbán-kormány idején volt példa, ebben az évezredben még sohasem.

Tetézi a bajt, hogy minden elemző további árdrágulásra számít, és ez a 10 százalék fölötti adat csupán az általános inflációt mutatja. A mindennapi életünkhöz szükséges termékek (kenyér, hús, tejtermékek, zöldség, gyümölcs) ára 30-40 százalékkal nőtt pár hónap alatt. Egyre drágább lesz a hiteltörlesztés, a telefonálás, a banki szolgáltatás, az utazás. Gyakorlatilag minden.

A törvénytelen Orbán-kormány bűne és kudarca, hogy az infláció elszabadításával veszik vissza az emberektől a választás előtt adott pénzeket, sőt, annak többszörösét is.

A DK nem számít arra, hogy a választási kampányban elmondott hazugságokért bocsánatot kérjenek Orbánék, de az elfuserált gazdaságpolitika árát minden magyar fizetni fogja. A törvénytelen kormány, a fideszes elit és az Orbán-klán kivételével.

Varju László
A DK országgyűlési képviselője, alelnöke