Barion Pixel
Dr. Komáromi Zoltán: Közel 60 ezer ember vár műtétre Magyarországon - Végleg összeomlott a magyar egészségügy

Dr. Komáromi Zoltán: Közel 60 ezer ember vár műtétre Magyarországon - Végleg összeomlott a magyar egészségügy

2022.05.31.

Dr. Komáromi Zoltán: Közel 60 ezer ember vár műtétre Magyarországon - Végleg összeomlott a magyar egészségügy

 

Dr. Komáromi Zoltán sajtótájékoztatón hívta fel a figyelmet arra, hogy közel 60 ezer ember vár műtétre Magyarországon, egyes területeken soha nem látott hosszúságú várólisták alakultak ki.

 

A Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője arra emlékeztetett: a Portfolio.hu számításai szerint 2022 májusában közel 18 ezer magyar ember vár szürkehályog műtétre, de még ennél is drámaibb, hogy a mindennapi életminőséget alapjaiban befolyásoló csípő- és térdprotézis beültetésekre is csaknem 20 ezren várnak. A kórházi várólistán lévő magyar betegek száma két év alatt a duplájára nőtt – tette hozzá a szakpolitikus.

 

Komáromi Zoltán elmondta: a Demokratikus Koalíció szerint a történelmi hosszúságú várólisták az újabb és minden korábbinál egyértelműbb bizonyítékai annak, hogy Orbán Viktor törvénytelen és dilettáns kormánya a végső összeomlás szélére sodorta a magyar egészségügyet. „A DK mérhetetlenül felháborítónak tartja, hogy ma Európa közepén magyar betegek tízezrei kénytelenek komoly fájdalmak, bizonytalanság, fizikai és szellemi megpróbáltatások közepette várakozni arra, hogy megműtsék őket. A brutális tempóban növekvő kórházi várólistákért és az összeomló egészségügyért kétségtelenül annak a dilettáns kormánynak kellene felelnie, amely a hozzáértés hiányában semmit nem tett az ellátórendszer korszerűsítéséért, 12 éve von el folyamatosan forrásokat az egészségügyből és üldöz el kizsigerelt, túlhajszolt orvosokat és ápolókat a szakmából” – fogalmazott a Népjóléti Bizottság alelnöke.

 

A DK képviselője szerint Orbán törvénytelen kormányának nem is célja, hogy az egészségügyet megmentse a végső összeomlástól. „Orbánék számára mára az egészségügy a belügyminisztérium egyik alosztályává silányult terület, ami egyértelmű jele annak, hogy a kabinetnek esze ágában sincs érdemben foglalkozni a magyar emberek gyógyulását akadályozó problémákkal, hogy a zavartalan működéshez plusz forrásokat biztosítsanak, hogy megakadályozzák a szakdolgozók ezreinek távozását az ágazatból, vagy éppen hogy csökkentsék a történelmi várólistákat” – sorolta Dr. Komáromi Zoltán, hozzátéve: a Fidesz-kormány szerint rendben van, hogy közel 60 ezer magyar ember vár ezekben a napokban is arra, hogy sorra kerüljön egy-egy beavatkozásra. „Ennek pedig egyenes következménye az, hogy átlagosan közel 250 napot kell várni egy térdprotézis műtétre, de közel 200 napot kell eltöltenie pokoli fájdalomban és mindennapi szenvedésben annak is, akinek gerincműtétre lenne szüksége” – jelentette ki a DK egészségügyi szakpolitikusa, majd azzal zárta sajtótájékoztatóját: „Orbánt ennyire érdekli a kiszolgáltatott magyar emberek élete, ahelyett, hogy mindent megtenne azért, hogy csökkentse a kórházi várólistákat és megmentse több tízezer magyar ember életét”.

RSS
Kapcsolódó politikusok