Barion Pixel
Orbán Viktor bevallotta: ha övé lesz a kormányzás, akkor válságba sodródhat az ország

Orbán Viktor bevallotta: ha övé lesz a kormányzás, akkor válságba sodródhat az ország

2022.04.01.

Orbán Viktor bevallotta: ha övé lesz a kormányzás, akkor válságba sodródhat az ország

 

Varju László, a Demokratikus Koalíció alelnöke és az ellenzéki pártok közös országgyűlési képviselőjelöltje az Egységben Magyarországért sajótájékoztatóján hívta fel a figyelmet, hogy történelmi napra ébredhettünk ma reggel.

Nem csupán azért, mert már csak két nap van hátra a kormányváltásig, hanem azért is, mert Orbán Viktor 12 év után először mondott igazat. A magyar miniszterelnök bevallotta, ha ő folytathatja a kormányzását, akkor soha nem látott gazdasági válságba sodródhat az ország, fideszes megszorítások következhetnek, sőt rövid időn belül akár komoly élelmiszerhiány is kialakulhat a boltok polcain.” – foglalta össze a politikus.

Varju László közölte, a Demokratikus Koalíció és az egységes ellenzék pártjai szerint Orbán Viktor ma reggeli interjúja nem csupán a miniszterelnök búcsúinterjúja, hanem egyben beismerő vallomása is volt.

„Mindenki számára világossá válhatott, ha a Fidesz marad kormányon, megszorításokat fognak a magyar emberek nyakába zúdítani. Az, hogy Orbán nyíltan beszél egy gazdasági válságról, minden korábbinál egyértelműbb jele annak, hogy a választások előtti osztogatásokat a fideszes fosztogatások követik majd. Ez lett az eredménye 12 év Fidesz-kormányzásnak, az összeomló gazdaságpolitikának, az elszabaduló áraknak, a sebezhető forintnak. Ezt ma reggel óta már a maga a miniszterelnök sem tagadja, ez alapján pedig nem nehéz megjósolni, ha a Fidesz-kormány marad hatalmon az egész ország gazdasága kártyavárként fog összedőlni és megszorítások fognak következni. Az egységes ellenzék pártjai szerint ezért könnyű most vasárnap a választás.” – magyarázta a politikus, kiemelve, aki Orbánra szavaz, az a megszorításokra szavaz, míg aki az egységes ellenzék közös listáját és közös jelöltjeit, támogatja, az a magyar gazdaság és a magyar családok megmentésére, a rekordtempójú infláció megfékezésére és az erős és stabil euró bevezetésére szavaz.

RSS
Kapcsolódó politikusok