Barion Pixel
Dr. Varga István: Magyarországnál csak Romániában és Bulgáriában rosszabbak a fizetések - A kormányváltás után nem az árak, hanem a bérek fognak emelkedni
Dr. Varga István: Magyarországnál csak Romániában és Bulgáriában rosszabbak a fizetések - A kormányváltás után nem az árak, hanem a bérek fognak emelkedni 2022.03.31.

Dr. Varga István: Magyarországnál csak Romániában és Bulgáriában rosszabbak a fizetések - A kormányváltás után nem az árak, hanem a bérek fognak emelkedni

 

Dr. Varga István, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselőjelöltje sajtótájékoztató keretében hívta fel a figyelmet, hogy miközben az elmúlt napokban is elképesztő mértékű drágulásról, az áruházak brutális áremeléséről szóltak a hírek, mára újabb megdöbbentő adat jelent meg a magyar emberek megélhetéséről.

„Az Európai Unió statisztikai hivatalának, az Eurostatnak a jelentéséből derül ki, hogy Magyarország a sereghajtók egyike lett az Európai Unió országai között, ami az egy órára jutó munkabér költségeit illeti. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a magyar munkaerőnél csak a román és a bolgár munkaerő olcsóbb az Unió 27 tagállámában, csak a román és a bolgár munkásokat fizetik meg rosszabbul, mint a magyarokat.” – ismertette a politikus

Dr. Varga István kijelentette, a Demokratikus Koalíció szerint az Eurostat lesújtó jelentése újabb bizonyítéka a Fidesz katasztrofális bérpolitikájának.

„Orbánék az elmúlt 12 évben tudatosan tartották alacsonyan a munkabéreket, hogy a tisztességes magyar embereket kiszolgáltathassák a külföldi multinacionális vállalatoknak, miközben az Unió tagországainak fizetései állva hagyták a magyar béreket. Különösen drámai adat, hogy mára már a V4 országok munkabérátlagától is messze lemaradtak a magyar bérek. A DK meggyőződése, hogy a megalázóan alacsony magyar fizetések javulásának egyetlen garanciája a most vasárnapi kormányváltás.” – fogalmazott a DK jelöltje. Hangsúlyozta, az új kormánynak lesz a feladata, hogy ne tartsa szándékosan alacsonyan a béreket, európai munkakörülmények mellé európai színvonalú béreket, tisztességes érdekképviseletet biztosítson a magyar embereknek.

„Április 3-a után nem az árak, hanem a bérek fognak nőni.” – fűzte hozzá a politikus, kiemelve: az Eurostat lesújtó adatainak a fényében nem meglepő, hogy a Fidesz kormány lassan egy évtizede veszi semmibe a magyar munkavállalók érdekeit és lehetetleníti el folyamatosan a dolgozók hatékony képviseletét.

„Orbánék ezért indítottak évekkel ezelőtt egészpályás letámadást a komplett magyar szakszervezeti rendszer ellen és ezért nevezik politikai közellenségnek mindazokat, akik szót mernek emelni a megalázóan alacsony fizetések miatt, ahogy ezt legutóbb a pedagógusok esetében is láthattuk.” – mondta zárásként a DK-s politikus.

RSS
Kapcsolódó politikusok