Barion Pixel
Csonka Balázs: Brutális áremelésre készülnek az élelmiszer áruházláncok

Csonka Balázs: Brutális áremelésre készülnek az élelmiszer áruházláncok

2022.03.30.

Csonka Balázs: Brutális áremelésre készülnek az élelmiszer áruházláncok

 

Csonka Balázs, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselőjelöltje sajtótájékoztató keretében emlékeztetett: sajnálatos módon minden híradás mostanában arról szól, hogy mára olyan mértékeket öltött a drágulás, hogy az egyre vékonyodó, úgynevezett középosztály sem tud lépést tartani ezzel.

„Nem is beszélve a nyugdíjasokról. Az idős korosztálynak komoly aggodalmai vannak és lehetnek is, mert az álcsaládbarát Orbán Viktort és kormányát valójában egyáltalán nem hatja meg, hogy például a nyugdíjasok miből élnek meg hónapról hónapra.” – fűzte hozzá a politikus.

Csonka Balázs közölte, a Demokratikus Koalíció szerint aggasztó belegondolni, hogy milyen tragédia szakad az országra, ha Orbánék nyerik meg a választást április 3-án.

„Brutális áremelésekre kényszerülnek az áruházláncok, és a Fidesz-kormány karba tett kézzel fogja ezt végignézni. Április 3-án azért kell választást nyernünk, hogy megállítsuk az brutális áremelkedést. Mi nem abban látjuk a hosszútávú megoldást, hogy a választás előtt befagyasztjuk árakat, utána pedig a poklot szabadítjuk az országba. A mi megoldásunk egy stabil gazdaság felépítése, az euró bevezetése, a nyugdíjak európai szintre emelése, ami mind olyan dolog, amire a Fidesz-kormánynak sem szándéka, sem képessége nem volt tizenkét év alatt.” – magyarázta a DK-s jelölt.

Csonka Balázs úgy fogalmazott, nem normális az az állapot, hogy az ország vezetői, a kormányzásért felelős döntéshozók luxusjachtokon isszák a luxuspezsgőiket, netán helikopterrel ugranak el ebédelni egy luxusétterembe, az ország nagyobbik felének pedig az a luxus, ha nem csak farhátból főzhet levest.

„A benzin és a gázolaj 14–28 százalékkal is drágulhat, a feldolgozatlan alapélelmiszerek ára 12–19 százalékkal emelkedhet. Duplájára nőhet a tej- és húsipari termékek ára, a margarin például már most 100 százalékkal több, mint tavaly ilyenkor. Az étolaj literje 1400 is lehet egy hónap múlva. Le kell mondani a zöldségről és a gyümölcsről is, 20 százalékos emelésre is lehet számítani, pedig már ma sem filléres tétel a bevásárlás a zöldségesnél. Bizony, Magyarország ide jutott Orbánék alatt, nálunk a hóvége már 10-én be fog köszönteni.” – mondta zárásként a politikus.

RSS
Kapcsolódó politikusok