Barion Pixel
Személyes egyeztetést kezdeményezünk Benkő Tiborral: nyílt levél a honvédelmi miniszternek

Személyes egyeztetést kezdeményezünk Benkő Tiborral: nyílt levél a honvédelmi miniszternek

2022.03.27.

Személyes egyeztetést kezdeményezünk Benkő Tiborral: nyílt levél a honvédelmi miniszternek

 

Tisztelt Miniszter Úr!

Nyílt levélben fordulunk Önhöz, miután az elmúlt hetekben az Ön szellemi harcostársa, Kósa Lajos több alkalommal is megakadályozta, hogy a Honvédelmi és rendészeti bizottság ülésein kapjunk felvilágosítást a magyar emberek alapvető biztonságát érintő kérdésekben. Kósa Lajos nem tartotta fontosnak a magyar emberek tájékoztatását akkor, amikor Ön, Miniszter Úr és a miniszterelnök a magyar emberek biztonságát veszélyeztetve, a háború első heteiben homlokegyenest mást állított a Magyar Honvédség erejéről. Nem ülhetett össze a bizottság akkor sem, amikor Ön, Miniszter Úr a társadalmi közmegegyezés határait átlépve a kötelező sorkatonai szolgálat visszavezetéséről fantáziált egy lakossági fórumon, és Kósa Lajos akkor is elmenekült a válaszadás elől, amikor több mint két héttel ezelőtt egy katonai felderítődrón repült a magyar légtérben 40 percen keresztül.

Önhöz fordulunk Miniszter Úr, mert ellenben Kósa Lajossal, Önnek láthatóan nem esik nehezére a kialakult helyzetről beszélni, még akkor sem, ha az elmúlt napokban is egészen elképesztő kijelentések köthetőek Önhöz.

Legutóbb a legvérmesebb Fidesz-aktivistákat is megszégyenítve beszélt egy kampányrendezvényen újfent arról, hogy azért kell katonai táborokat szervezni mert a gyerekek így minél hamarabb megérthetik a parancs és az utasítás erejét. Nem sokkal később pedig a NATO-katonák jelenlétével kapcsolatban bonyolódott komoly ellentmondásba önmagával. De már erre is legyintenénk, hiszen az elmúlt napokban Szíjjártó Péter és Orbán Viktor is percenként változtatta az álláspontját, viszont azt már mi sem hagyhatjuk szó nélkül, hogy Ön, kérdésre válaszolva, a katonai felderítődrón kapcsán bátran kijelentette: azért nem cselekedtek, mert nem tudták a drónt időben beazonosítani, a politikai felelősség pedig egyébként is a témát felfújó ellenzéket terheli.

Miniszter Úr, az a benyomásunk, hogy Ön komoly szereptévesztésben él. Önnek nem felelőtlen, megbotránkoztató kijelentéseket kellene tennie, nem politikai hergelésekben kellene részt vennie, hanem végre megnyugtató és alapos válaszokat kellene adnia, védenie kellene a magyar emberek biztonságát.

A Honvédelmi és rendészeti bizottság ellenzéki tagjai pontosan ezért kezdeményeznek személyes találkozót Önnél a lehető leghamarabbi időpontban. Csak annyi időt kérünk Öntől, mint amennyi ideig a katonai felderítődrón a magyar légtérben tartózkodhatott. Meggyőződésünk, hogy a honvédelmi miniszter feszes programjában két fideszes kampányesemény között bele kell férnie annak is, hogy 40 percig azzal is foglalkozzon, ami a munkaköri kötelessége és, ami magyar embereket valójában foglalkoztatja. Hogy alaposan fel tudjon készülni, az alábbi kérdésekre várnánk a részletes válaszát a személyes találkozónk alkalmával:

  • Valóban nem tudták beazonosítani a magyar légtérben 40 percig tartózkodó katonai drónt?
  • Mi lett a „drónügyben” ígért vizsgálat végeredménye? Kit terhel a felelősség Önök szerint?
  • Valóban fontolgatja a Fidesz a kötelező sorkatonai szolgálat visszavezetését?
  • Valóban úgy gondolják, hogy a fiúgyermekek számára fontos a parancs és az utasítás erejének megértése?

Várjuk megtisztelő válaszát és időpontjavaslatát!

Tisztelettel,

Dr. Vadai Ágnes
Dr. Harangozó Tamás
Dr. Lukács László György

RSS
Kapcsolódó politikusok