Barion Pixel
Dobrev Klára: Hazudik a Fidesz a 300 milliós uniós támogatásról

Dobrev Klára: Hazudik a Fidesz a 300 milliós uniós támogatásról

2022.03.25.

Dobrev Klára: Hazudik a Fidesz a 300 milliós uniós támogatásról

 

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője sajtótájékoztató keretében hívta fel a figyelmet: Orbán Viktor tegnap sajtófőnökén keresztül azt hazudta az országnak, hogy az EU az ő közbenjárásukra elkezdett pénzt küldeni Magyarországnak.

„Az igazság az, hogy erről szó sincs. Az Európai Unió fejlesztési alapjaiból nekünk járó több ezer milliárdnyi támogatást az ország továbbra sem kapja meg, éppen azért, mert az Orbán-kormány úgyis ellopná, ezért fagyasztották be a hazánknak járó uniós forrásokat. Ez továbbra is így van, semmilyen változás nem történt és nem is fog, amíg Orbán Viktor a miniszterelnök. Az a 300 millió euró, amivel a kormány most büszkélkedni próbál, nem Orbánnak és nem is Magyarországnak érkezik, hanem az ukrán menekülteknek.” – magyarázta a politikus, kiemelve, ezt a pénzt csak azért kapja az ország, hogy segíthessenek a háború áldozatainak, akiknek élelmiszerre, gyógyszerre, szállásra van szükségük.

Dobrev Klára kiemelte, a Demokratikus Koalíció szerint az egyetlen esély, hogy visszaszerezzük a hazánknak járó uniós támogatásokat, ha április 3-án, jövő vasárnap leváltjuk az Orbán-kormányt.

„Ha a Fidesz marad, akkor nem lesznek uniós pénzek, ha a Fidesz megy, mert együtt leváltjuk, akkor lesznek uniós pénzek - ez egy ennyire egyszerű összefüggés. Az egységes ellenzék legfontosabb ígérete, hogy vissza fogja állítani a jogállamot, mert így újra meg fognak indulni Magyarország felé az uniós támogatások. Jól felfogott közös érdekünk; nemzeti érdek, hogy április 3-án egyszer és mindenkorra leváltsuk a Fideszt. Jövő vasárnap ehhez mindenkire szükség van!” – jelentette ki az EP-képviselő.

Dobrev Klára arra is kitért, hogy az EU nagyon világossá tette, hogy amíg marad ez a korrupt kormány, addig nem lesznek uniós támogatások. Azt a kuncsorgó levelet, amiben Orbán Viktor a lassan egy éve visszatartott fejlesztési támogatásokért könyörgött, az EU már vissza is dobta.

„A mára teljesen elszigetelődött magyar miniszterelnök zárt ajtókon dörömböl az EU-nál, és csak az ablakon szólnak ki neki, hogy lehet is hazamenni, mert gazemberek nem kapnak uniós pénzeket. Ma nem épül semmi az országban, nincsenek fejlesztések, nincs COVID-válság utáni helyreállítás sem, hiszen közel egy éve egyetlen eurocent sem jött az EU-tól. Ha Orbán Viktor marad, akkor ez is így marad.” – hangsúlyozta zárásként a politikus.

RSS
Kapcsolódó politikusok