Miközben a magyar forint hetek óta ingadozó állapotban az intenzív osztályon fekszik, Matolcsy György a Wikipedia átalakításáról beszél

2022.03.24.

Varju László, a Demokratikus Koalíció alelnöke, valamint országgyűlési képviselőjelöltje az Egységben Magyarországért sajtótájékoztatóján hívta fel a figyelmet, amíg a magyar gazdaság szereplői és az infláció következményeit nap mint nap a saját bőrükön érző magyar családok százezrei várták a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentését, Matolcsy György úgy érezte, hogy ebben a helyzetben a Wikipedia átalakításáról és átszervezéséről publikált cikke segíti a legjobban a magyar gazdaság talpra állását.

„Közben mostanra tudjuk, hogy az MNB inflációs előrejelzése szerint akár a közel 10%-os drágulás sem elképzelhetetlen, de ez jól láthatóan meg sem hatja Matolcsy Györgyöt. A Magyar Nemzeti Bank elnöke meg sem próbál érdemben tenni a magyar gazdaság és a magyar emberek megmentéséért.” – fűzte hozzá a politikus.

Varju László közölte, a Demokratikus Koalíció és az egységes ellenzék pártjai szerint egészen szégyenletes az, hogy miközben a magyar forint hetek óta ingadozó állapotban az intenzív osztályon fekszik, miközben a komplett magyar gazdaságot lélegeztetőgépek és csövek tartják életben, Matolcsy György a Wikipedia átalakításáról beszél.

„A DK szerint egyértelmű: Matolcsy és Orbán teljes alkalmatlansága mutatkozik meg abban, hogy a magyar gazdaságot szétromboló két szereplő szemlesütve menekül a romok alól. Tudomást sem vesznek arról, hogy a brutális tempóban emelkedő árak, a gyenge forint, a növekvő törlesztőrészletek örvényként húzzák le magyar családok tömegeit a mélybe és teszik a mindennapi megélhetésüket lehetetlenné. Legyen világos: hiába próbál Orbán és Matolcsy másra mutogatni, a gazdasági összeomlás és a rekordütemű infláció elsőszámú felelőse a magyar kormány és a magyar jegybank. Az elmúlt napok eseményei pedig azt bizonyítják, hogy Orbánék már nem is akarnak szembenézni saját tetteik következményeivel.” – fogalmazott a DK politikusa. Hangsúlyozta, ezért egyértelmű: ahhoz, hogy a magyar gazdaságot le lehessen kapcsolni a gépekről és újra talpra lehessen állítani, április 3-án Orbánékat el kell elzavarni a gazdasági kormányrúd közeléből.

Az új kormány meg fogja menteni magyar családok százezreit az összeomlástól, meg fogja fékezni az árak emelkedését, Matolcsy György pedig nyugdíjas éveiben nyugodtan értekezhet majd tovább a Wikipedia átalakításáról.” – mondta zárásként Varju