Barion Pixel
Dr. Bősz Anett: Hiába könyörög uniós pénzekért az Orbán-kormány, nem fog kapni - A Fidesz megszorításokra készül a választások után

Dr. Bősz Anett: Hiába könyörög uniós pénzekért az Orbán-kormány, nem fog kapni - A Fidesz megszorításokra készül a választások után

2022.03.24.

Dr. Bősz Anett: Hiába könyörög uniós pénzekért az Orbán-kormány, nem fog kapni - A Fidesz megszorításokra készül a választások után

 

Dr. Bősz Anett, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselőjelöltje sajtótájékoztató keretében emlékeztetett, amikor tavaly az Orbán-kormány visszautasította az uniós hitelkeret lehívását, akkor ezt azzal indokolta, hogy nincs szükségünk erre a pénzre, mert a magyar gazdaság jól teljesít.

„A szakértők már akkor figyelmeztettek, hogy a visszautasítás valós oka inkább az lehet, hogy a kormány az elmúlt évek kormányközeli korrupciója miatt biztosan nem kapná meg ezt a pénzt. A napokban kiderült, a kormány teljes hátraarcot vezényelt a kérdésben, és már levelet is írt az Európai Bizottságnak, hogy mégis szeretne hozzájutni ehhez a pénzhez. A gond csak az, hogy az Orbán-kormány nem fogja megkapni ezeket a pénzeket az EU-tól, ahogy a többi, kormányzati korrupció miatt felfüggesztett támogatást sem kapja meg.” – foglalta össze a politikus.

Bősz Anett kifejtette, a Demokratikus Koalíció szerint ez azt jelenti, hogy ha a Fidesz marad kormányon, akkor Magyarország továbbra sem fog uniós pénzeket kapni, ezért Orbán Viktor megszorításokat fog végrehajtani.

„A DK szerint csak az egységes ellenzék győzelme tudja garantálni, hogy Magyarország hozzá fog jutni az uniós pénzekhez, és nem lesznek megszorítások. Aki április 3-án a Fideszre szavaz, az a megszorításokra szavaz. Aki április 3-án Orbán Viktort támogatja, az a választás utáni fideszes megszorításokat támogatja. Éppen ezért azt kérjük, hogy aki megszorítások helyett az uniós pénzek újraindítását szeretné, az szavazzon az egységes ellenzékre! Nem kérünk sem Orbán Viktorból, sem a megszorításokból, mi meg fogjuk kapni azokat az uniós támogatásokat, amikhez Orbán Viktor nem jut hozzá.” – magyarázta a DK-s jelölt.

Bősz Anett hangsúlyozta, a Fidesz pálfordulása azt is jelzi, hogy az Orbán-kormány elkezdte beismerni, hogy gazdasági válságot okozott Magyarországon.

„Ma a Fidesz miatt van drágaság a boltokban, a Fidesz miatt ér egyre kevesebbet a fizetés és a nyugdíj, és a Fidesz miatt drága a benzin, már amikor van benzin a benzinkúton. Így van ez itt, Érden és környékén is, az emberek pontosan tudják, hogy válság van. Ezt a helyzetet az Orbán-kormány idézte elő, és hiába könyörög most uniós pénzért, hogy abból oldja meg, azt biztosan nem fog kapni. Ebből a helyzetből az egyetlen kiút az egységes ellenzék választási győzelme április 3-án.” – tette hozzá a politikus.

RSS
Kapcsolódó politikusok