Csonka Balázs: Vakcinaregisztrációs e-mail címekre küldött levelekben kampányol a kormány az ellenzék és az Európai Unió ellen

2022.03.22.

Csonka Balázs, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselőjelöltje sajtótájékoztatóján emlékeztetett: Magyarországon sajnos meglehetősen általánossá tette a Fidesz-kormány azt a gyakorlatot, hogy minden egyes létező felületet a saját propaganda-szócsövüknek tekintenek, hogy onnan harsogják a maguk elképesztő szólamait, amik nem ritkán köszönőviszonyban sincsenek a valósággal.

Hozzátette, ékes példája ennek a Kormányzati Tájékoztatási Központ úgynevezett „hírlevele”.

„Ha visszaemlékszünk, akkor tavaly január tájékán kezdődött meg a regisztráció a koronavírus elleni oltásra. Az ehhez adott regisztrációs felületen, az email-cím megadása után - ahogy ez egyébként lenni szokott -, el kellett fogadni egy adatkezelési tájékoztatót. A honlapon egyébként a mai napig megtekinthető a feltüntetett szöveg: „Ha regisztrál, valamint jóváhagyja a további kapcsolattartást, akkor Ön elsőként kap tájékoztatást a vakcinával kapcsolatos információkról és a további lépésekről.” Magyarul egyértelműen, világosan az oltással kapcsolatos dolgokról ígértek információt. És itt jön a csavar. Mert a kormány azóta ezt a platformot megállás nélkül a saját hazugságainak és propagandájának terjesztésére használja.” – magyarázta a politikus, kiemelve, rendszeresen érkeznek ide brüsszelező, baloldalozó, súlyos valótlanságot állító üzenetek.

Csonka Balázs kijelentette, a Demokratikus Koalíció szerint felháborító, hogy a kormány visszaélve a koronavírus-járvány adta a helyzettel, a vakcinaregisztrációs e-mail címekre küldött levelekben kampányol a kormány az ellenzék és az Európai Unió ellen.

„Orbánék már nem egyszer éltek vissza a járvánnyal, de különösen taszító, hogy a kormányzati csatornát Fidesz-kampányra használják. És még tudják ezt is fokozni, mikor a különösen súlyos ukrán háborút is idekeverve fröcsögnek és hazudoznak. A Demokratikus Koalíció és az ellenzéki pártok közös jelöltjeként azért harcolok én is, hogy április 3-a után senki se hazudozhasson, senki se téveszthesse meg az embereket Veszprém megye 1-es választókerületében sem! Elég volt a kormányzati híreknek álcázott brüsszelezésből, és elég volt abból, hogy Orbánék nyakló nélkül nézik hülyének az embereket.” – közölte a politikus.

Csonka Balázs arra is kitért, hogy a legfrissebb ilyen rémhírlevél szerint „egyes brüsszeli vezetők mindenáron meg akarják büntetni Oroszországot, és olyan büntetőintézkedéseket is akarnak, amelyek további kifizethetetlen terhet raknának az európai, így a magyar állampolgárok vállára.”, illetve „a magyar közéletben is vannak olyan szereplők, akik támogatják ezeket az elképzeléseket, és akár a gázcsapokat is elzárnák.”

„Márpedig akinek kicsit is tiszta a feje, pontosan tisztában lehet vele, hogy az Oroszország elleni szankciók nem „Brüsszel és a hazai baloldal” ármányai. Orbánék azonban belefulladnak a saját hazugságaikba, a saját propagandájukba, amit nem átallanak kormányzati tájékoztatásnak álcázni. És ez nem más, mint egy újabb szemenszedett hazugság.” – fűzte hozzá a DK jelöltje.