A mezőgazdasági termelőkre is vonatkozzon a kedvezményes tankolás lehetősége!

2022.03.17.

A mezőgazdasági termelőkre is vonatkozzon a kedvezményes tankolás lehetősége!

Benedek Szilveszter, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselőjelöltje az Egységben Magyarországért sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: sajnos sokszor idézhető közhely a jelenlegi magyar kormány intézkedéseinek kapcsán, hogy az egyenlők közt vannak egyenlőbbek.

„Hatványozottan igaz ez, ha belegondolunk, hogy ez egyre inkább az egyenlőtlenségek országa lesz, köszönhetően Orbánék intézkedéseinek. Nincs ez másként a mezőgazdaságból élők világában sem. Miközben a kormány melldöngetve hirdeti, hogy milyen remek intézkedés a hatósági árszabás az üzemanyagok esetében, bizony vannak, akik kívül maradnak a körön.” – magyarázta a politikus, majd kifejtette, hogy azok a gazdák, akik közvetlenül a telephelyükre kapják az üzemanyagot, nem részesülnek a hatósági árszabás előnyeiben, így ugyan nekik megfelelő mennyiségű üzemanyag áll a rendelkezésükre, de gyakorlatilag megfizethetetlen áron.

Benedek Szilveszter közölte, a Demokratikus Koalíció és az Egységben Magyarországért ezért azt követeli, hogy minden mezőgazdasági termelőre vonatkozzon a 480 Ft-os üzemanyagár és a kormány termelői kutakra is terjessze ki a kedvezményes tankolás lehetőségét!

„A DK azt várja el a putyinista propagandából jelesre, de válságkezelésből elégtelenre vizsgázó kormánytól, hogy minden eszközzel segítse a magyar gazdák zavartalan termelését. Ennek első lépése lenne, hogy a telephelyükre a nagykereskedőktől üzemanyagot rendelőkre is vonatkozzon a 480 Ft-os hatósági ár. Orbánék jelenleg felelőtlenül veszélyeztetik a magyar gazdákat, és ezzel egyúttal veszélyeztetik az élelmiszerellátás biztonságát. Nekünk ezen is változtatnunk kell a kormányváltás után!” – hangsúlyozta zárásként a politikus.